L’atur de llarga durada castiga més a les dones

La meitat de les dones aturades porten més d’un any sense trobar feina a Catalunya

A Catalunya al juny hi havia 105.815 dones a l'atur des de fa més d'un any A Catalunya al juny hi havia 105.815 dones a l'atur des de fa més d'un any

L’atur de llarga durada afecta molt més a les dones que als homes a Catalunya. Mentre que en xifres absolutes, el nombre d’homes sense feina és lleugerament superior a les dones, quan s’observa l’impacte en l’atur de llarga durada les treballadores estan molt més penalitzades que els homes.

Així ho posa de manifest un estudi elaborat pel sindicat USO, que indica que de les 214.200 treballadores que buscaven feina a dia 31 de juny d’aquest any, 105.815 dones (el 49,4%) són aturades de llarga durada, és a dir, dones que no troben feina des de fa més d’un any. D’aquestes dones a l’atur, el 30,3% porten més de dos anys buscant feina. Els homes aturats de llarga durada a Catalunya el mateix període sumen 99.722 persones, el 45,8% del conjunt de treballadors sense feina.

L’informe, elaborat a partir de l’Enquesta de la Població Activa (EPA) del segon trimestre d’aquest any, també indica que el 36% de dones aturades a Catalunya (77.300 treballadores) tenen més de 45 anys. Entre els homes, el percentatge d’aturats de més de 45 anys suposen el 40,3% del total d’aturats.

Tant entre els homes com entre les dones, la franja d’edat que va entre els 45 i els 65 anys és la que concentra el nombre més gran de persones sense feina. La segona franja és la que va dels 35 als 43 anys i la tercera entre els 35 i els 44 anys.

Més informació
El 44% de les dones sense feina són aturades de llarga durada
L’atur femení es redueix un 14,9% a Catalunya
Una de cada quatre dones treballadores està en risc de pobresa
Avui et destaquem
El més llegit