Automoció, logística i alimentació estiraran de l’ocupació a Catalunya

El llançament de nous models de vehicles, el comerç electrònic i el sector primari s’erigeixen com a motors del mercat laboral

Furgoneta estacionada a una zona de càrrega i descarrega amb un transportista treballant Furgoneta estacionada a una zona de càrrega i descarrega amb un transportista treballant

Els perfils  vinculats a l’automoció, la logística i l’alimentació, sense oblidar el turisme, seran els més demandats durant aquest segon semestre a Catalunya. Així ho indica una anàlisi de Randstad sobre els sectors que impulsaran el mercat laboral al Principat durant aquest període fins que s’acabi l’any. L’estudi, a més, indica que el turisme també impulsarà la incorporació de professionals en hostaleria i comerç, principalment.

El sector automobilístic, el motor de Catalunya

El 2016, les factories de vehicles instal·lades a Catalunya van acaparar el 19,17% de la fabricació automobilística de l’Estat, segons dades de l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac).

Randstad destaca que la tendència per aquest any continua sent positiva per al sector de l'automoció, especialment, gràcies als llançaments de nous models de vehicles per part de les grans empreses automobilístiques situades al Principat, així com aquelles empreses dedicades a la fabricació d'altres components automobilístics.

Els perfils més demandats en aquest sector seran operaris de muntatge, de robòtica, premsistes, matricers, soldadors i manteniment preventiu. Comença a detectar-se una escassetat de professionals especialitzats en algunes àrees com a robòtica, matriceria o manteniment, entre d’ altres, que estan dificultant la cobertura de les vacants a les empreses d’aquest sector, segons indica la companyia de recursos humans en una nota de premsa.

Transport, paqueteria i servei a domicili, els que més creixen

El sector logístic, com a sector transversal a la bona marxa de l'economia, també serà un dels que més dinamitzi el mercat laboral a Catalunya, sobretot a Barcelona. De fet, Randstad destaca que gràcies al desenvolupament del comerç electrònic, transport, paqueteria i servei a domicili donaran ales al sector de la logística, convertint-lo en un altre pilar de generació d'inversions i d'ocupació.

Les companyies busquen perfils especialitzats en el sector logístic. Durant els propers mesos de l'any, els professionals amb més sortides professionals en el sector logístic seran carreters, manipuladors en línia de producció, personal de picking amb radiofreqüència, operaris especialitzats i transportistes.

Un altre sector que manté un paper important al mercat laboral de Catalunya serà el turisme. Segons l'Enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur), difosa per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), Catalunya va rebre 6,6 milions de turistes estrangers entre gener i maig d'aquest any, la qual cosa suposa un 10,5% més respecte al mateix període de 2016, i se situa com la primera destinació triada pels visitants internacionals a Espanya, amb gairebé el 24% del total. Randstad detecta aquesta tendència per a la resta de l'any, sent el turisme un dels dinamitzadors del mercat laboral a casa nostra.

El sector agroalimentari generarà ocupació a Lleida

A la província de Lleida, per la seva banda, l'alimentació impulsarà la incorporació de professionals, tant a nivell agrícola com en el processament i fabricació d'aliments derivats. En aquesta línia, tindran bon acolliment els perfils de manipuladors d'aliments (frescs, fruita, peribles) i carreters. També es necessitaran perfils per al manteniment d'instal·lacions i control de qualitat.

Més informació
Tenir una sola feina és de mediocre
El Baix Penedès redueix l’atur fins al 10,9%
Indústria, el motor de la reactivació econòmica
Avui et destaquem
El més llegit