Fomento abaixarà els peatges de les autopistes rescatades

El ministre Ábalos també rebaixa el preu per circular per les radials de Madrid

El ministre de Foment, José Luís Ábalos El ministre de Foment, José Luís Ábalos

Les autopistes fallides (i rescatades per l'Estat espanyol) seran més barates, però seguiran tenint peatges. El ministre de Foment, José Luís Ábalos, ha confirmat que el seu departament rebaixarà el preu per circular per aquestes vies, una mesura que té com a objectiu "estimular el trànsit, augmentar la seguretat viària i les contribucions econòmiques", segons informa EuropaPress.

Aquesta disminució serà possible gràcies a un decret llei, el qual ha de ser convalidat dijous que ve. El text dóna cobertura legal a Seittsa, societat pública depenent de Foment que explota les autopistes rescatades, perquè cobri peatge per aquestes vies i així seguir explotant-les i "si fos el cas, poder assumir l'explotació d'altres", ha afirmat el ministre.

A més d'aquestes autopistes rescatades, Foment també abaixarà els peatges de les quatre radials de Madrid, la M-12 Eix Aeroport que enllaça la capital amb l'aeròdrom de Barajas, la d'Ocaña-La Roda, la de la Circumval·lació d'Alacant i la de Cartagena-Vera.

Més informació
Ábalos sobre les autopistes de peatge: "No podem tenir part d'Espanya pagant i altres parts sense"
Abertis amplia les concessions de les autopistes d’Argentina
L'Estat incomplirà el dèficit pel rescat de les autopistes
Avui et destaquem
El més llegit