
Banc Sabadell ha obtingut durant el primer trimestre de 2014 un benefici net de 81,2 milions d'euros, fet que suposa un increment del 58,8% en relació al mateix període de l'any passat. L'entitat presidida per Josep Oliu ha assegurat que aquesta consolidació del grup s'ha aconseguit després d'haver destinat 1.096.5 milions d'euros a dotacions per insolvències i noves provisions sobre la cartera de valors i immobles.
A més de les dotacions extraordinàries del primer trimestre, que sumen 811 milions d'euros, les dotacions ordinàries han estat de 286 milions, un 12% menys que els 324,9 milions d'euros que es van fer durant l'any passat. La dada confirma la tendència a la baixa d'aquestes aportacions, com ja va apuntar el president de l'entitat catalana, Josep Oliu, en la presentació de resultats de 2013.
Millora en els marges
Oliu ha destacat dels resultats del primer trimestre d'enguany la millora en el marge d'interessos, un 17,5% més, el marge brut, un 87,3%, i el marge abans de les dotacions, un 167,6% més.
Reducció de la morositat
Un fet rellevant dels resultats del Banc Sabadell és la caiguda de la taxa de morositat, que ha caigut en relació amb el trimestre anterior per primera vegada des de l'inici de la crisi, fa sis anys.
La taxa de morositat s'ha situat en el 13,6%, fet que suposa una disminució de sis punts bàsics en relació amb el desembre i que confirma el que Jaume Guardiola, conseller delegat de l'entitat del Vallès, va anomenar "punt d'inflexió". Cal matisar, però, que en la taxa de morositat no s'inclouen els actius afectats per l'Esquema de Protecció d'Actius del Banc CAM.
La taxa de morositat del primer trimestre de l'any passat era del 9,69%, cosa que suposa que en un any aquesta ràtio ha crescut en 3,88 punts percentuals.
Crèdits a l'alça
Els actius totals de Banc Sabadell se situen en un valor de 161.094 milions d'euros, un 0,2% menys que en el mateix període de 2013.
La cartera de crèdit suma un total de 123.509,5 milions d'euros i ha registrat un creixement del 5% en relació a l'any passat. D'aquests hi ha hagut un augment del 3,1% en crèdits amb garantia hipotecària i del 6,5% en préstecs amb garantia personal. També han crescut el crèdits al consum (30% més), els destinats a circulant per a empreses (8% més), el finançament a empreses (12% més) i les hipoteques (un 47% més).