CA | ES

Báñez aposta per contractes temporals amb indemnització creixent

L'executiu pretén trobar així una "via de solució" a la sentència europea sobre els interins

El Govern espanyol aposta per incorporar a la legislació laboral vigent el contracte temporal amb indemnització creixent com una "via de solució" per donar resposta a la problemàtica plantejada per la sentència del Tribunal de Justícia de la UE sobre interins.

Així ho assenyala l'Executiu en la seva resposta per escrit, recollida per Europa Press, a una pregunta de la diputada Aina Vidal, d'En Comú Podem, sobre la sentència europea que defensa que s'ha d'equiparar a Espanya la indemnització per acomiadament en el cas dels treballadors fixos i interins.

L'Executiu creu que la posada en marxa de la proposta d'un contracte temporal amb indemnització creixent, inclosa en l'acord subscrit entre el PP i Ciutadans, podria ser una solució a l'assumpte de les indemnitzacions d'interins que "eviti discriminacions i ofereixi més garantia als treballadors".

En la seva pregunta, la diputada d'Units Podem també preguntava al Govern si creia que era necessària una modificació de l'Estatut dels Treballadors en el sentit de reconèixer a tots els treballadors temporals, davant la terminació del seu contracte per les causes previstes en el mateix, d'una indemnització equivalent a la prevista per a l'acomiadament objectiu, al marge de la data de celebració d'aquest contracte.

No obstant això, l'Executiu no es pronuncia sobre la modificació de l'Estatut dels Treballadors en la resposta per escrit que ha formulat.

Una mesura del pacte entre el PP i Ciutadans
L'alternativa d'un contracte temporal amb indemnització creixent plantejada pel Govern, i recollida amb l'acord d'investidura pactat amb Ciutadans, s'assembla a la que també va acordar el partit d'Albert Rivera amb el PSOE el passat mes de febrer.

Aquesta consistia a fixar un nou contracte "estable i progressiu" amb una durada màxima de dos anys, que substituís l'actual contracte temporal i que contemplava igualment una indemnització creixent, major a l'actual en el cas d'acomiadament objectiu, però menor quan es tracta d'acomiadament improcedent.
Avui et destaquem
El més llegit