Báñez torna a tocar diners del Fons de Reserva

La Seguretat Social treu 936 milions d'euros de la guardiola per liquidar l'IRPF de les pensions

L'edat mitjana de jubilació a Espanya es situa en els 62,5 anys
L'edat mitjana de jubilació a Espanya es situa en els 62,5 anys
La Tresoreria General de la Seguretat Social ha disposat aquest dimarts de 936 milions d'euros del Fons de Reserva per fer front a la liquidació de l'IRPF, corresponent a les pagues ordinària i extraordinària de les pensions del desembre. Amb aquesta disposició, el fons de les pensions té 15.020 milions d'euros, l'1,40% del Producte Interior Brut (PIB) del 2015, a preu d'adquisició. A preu de mercat és de 15.195 milions, l'1,41% del PIB.

Cal recordar que a principis de desembre l'executiu encapçalat per Mariano Rajoy ja va retirar 9.500 milions d'euros de la guardiola de les pensions per fer front a la paga doble dels pensionistes. Les disposicions que s'han fet fins ara arriben als 67.337 milions d'euros.

El govern espanyol ha explicat que des que va ser creat i fins a l'1 de desembre d'aquest any el Fons de Reserva ha generat rendiments nets que ascendeixen a 28.759 milions d'euros, dels quals 2.664 corresponen a l'exercici del 2016.

En aquest sentit, el secretari d'estat de Pressupostos i Despeses, Alberto Nadal, ha explicat que quan s'acabi la guardiola de les pensions, previst per a finals del 2017, l'Estat emetrà més deute públic per garantir que els pensionistes cobrin les seves retribucions.

 
Avui et destaquem
Comentaris