CA | ES

Báñez torna a tocar diners del Fons de Reserva

La Seguretat Social treu 936 milions d'euros de la guardiola per liquidar l'IRPF de les pensions

La Tresoreria General de la Seguretat Social ha disposat aquest dimarts de 936 milions d'euros del Fons de Reserva per fer front a la liquidació de l'IRPF, corresponent a les pagues ordinària i extraordinària de les pensions del desembre. Amb aquesta disposició, el fons de les pensions té 15.020 milions d'euros, l'1,40% del Producte Interior Brut (PIB) del 2015, a preu d'adquisició. A preu de mercat és de 15.195 milions, l'1,41% del PIB.

Cal recordar que a principis de desembre l'executiu encapçalat per Mariano Rajoy ja va retirar 9.500 milions d'euros de la guardiola de les pensions per fer front a la paga doble dels pensionistes. Les disposicions que s'han fet fins ara arriben als 67.337 milions d'euros.

El govern espanyol ha explicat que des que va ser creat i fins a l'1 de desembre d'aquest any el Fons de Reserva ha generat rendiments nets que ascendeixen a 28.759 milions d'euros, dels quals 2.664 corresponen a l'exercici del 2016.

En aquest sentit, el secretari d'estat de Pressupostos i Despeses, Alberto Nadal, ha explicat que quan s'acabi la guardiola de les pensions, previst per a finals del 2017, l'Estat emetrà més deute públic per garantir que els pensionistes cobrin les seves retribucions.

 
Avui et destaquem
El més llegit