Barcelona acollirà el Congrés Mundial de Zones Franques el 2019

La candidatura catalana s'ha imposat a les d'Egipte, Mèxic, Sèrbia i Kazakhstan

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona organitzarà el 2019 el Congrés Mundial de Zones Franques, conegut internacionalment com World FZO Annual International Conference and Exhibition (ICE). La candidatura catalana s'ha imposat a les d'Egipte, Mèxic, Sèrbia i Kazakhstan, segons ha anunciat l'Organització Mundial de Zones Franques, presidida per Mohammed Alzarooni i reunida a la ciutat colombiana de Cartagena de Indias.

"Han estat determinants l'experiència del Consorci de la Zona Franca de Barcelona en l'organització de fires i congressos internacionals, juntament amb el prestigi d'Espanya com a plataforma logística mundial, o l'atractiu de Barcelona com a capital del Mediterrani", ha enumerat el delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Jordi Cornet. "Es tracta d'una excel·lent notícia per Espanya, per Catalunya i per la ciutat de Barcelona", ha afegit Cornet. "El Consorci de la Zona Franca un cop més ha tornat a demostrar que sumant esforços, es multipliquen els resultats", ha apuntat el delegat de l'Estat al Consorci.

Per la seva banda, el tinent d'alcalde d'Empresa i Cultura de Barcelona, Jaume Collboni, ha expressat també la seva satisfacció "per aquest èxit de la Zona Franca, que posa en valor la seva funció com a zona logística i industrial de primer ordre per a la ciutat". "La celebració d'aquest congrés reconeix la tasca d'aquest element clau de la competitivitat de Barcelona i representa una oportunitat per explicar al món el model d'èxit de la Zona Franca de Barcelona", ha reblat Collboni.

El congrés de l'AICE se celebrarà durant la primavera del 2019, molt probablement al maig, al Palau de Congressos de Catalunya i es calcula que congregarà a més de 1.000 representants de les zones franques d'arreu del món. L'edició prèvia del 2018 se celebrarà als Emirats Àrabs Units.

Avui et destaquem
El més llegit