Barcelona acollirà per primer cop el Congrés d'Economia Feminista el març del 2023

La vuitena edició de l'esdeveniment estarà centrada en el feminisme en l'àmbit de la tecnologia i l'economia digital

VI Congrés Estatal d’Economia Feminista a la Universitat de València | Cedida VI Congrés Estatal d’Economia Feminista a la Universitat de València | Cedida

Barcelona es convertirà, per primera vegada, del 16 al 18 de març del 2023, en la seu del Congrés d'Economia Feminista. L'esdeveniment, organitzat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i l'Ajuntament de Barcelona en el marc de la Càtedra Oberta, tindrà com a objectiu enfortir el vincle entre el món acadèmic i l'entramat socioeconòmic de la ciutat.

La trobada internacional és un referent en els estudis d'economia feminista a l'Estat espanyol i Llatinoamèrica. S'ha celebrat prèviament a Bilbao, València, Vic, Sevilla, Baeza i Saragossa. La VIII edició, que se celebrarà l'any vinent, se centrarà en el feminisme en l'àmbit de la tecnologia i l'economia digital.

L'economia feminista és una branca de l'economia que ha fet contribucions de pes en l'anàlisi des de la teoria feminista del model econòmic i la globalització. S'ha qüestionat l'homo economicus, el sistema i la distribució del treball de cures, la sostenibilitat mediambiental, la transversalitat de gènere a les institucions públiques i les polítiques econòmiques, entre d'altres.

Està previst que el congrés tracti sis eixos temàtics: economia digital feminista, macroeconomia, microeconomia, cures, polítiques públiques, i epistemologies i metodologies. Tanmateix, el procés organitzatiu i la crida a contribucions fetes pel congrés acabaran definint els eixos de treball finals.

Avui et destaquem
El més llegit