Barcelona Activa acompanyarà 3.700 persones en atur o ERTO

L'organisme llança el programa 'Fem Feina, Fem Futur' amb una partida pressupostària d'1,35 milions d'euros

L'Ajuntament de Barcelona, com a part de la Xarxa de Municipis LGTBI, publica dues guies d'inserció laboral de les persones trans  L'Ajuntament de Barcelona, com a part de la Xarxa de Municipis LGTBI, publica dues guies d'inserció laboral de les persones trans

Barcelona Activa engega el programa Fem Feina, Fem Futur, un projecte ocupacional amb l'objectiu d'arribar a 3.700 persones de la ciutat en situació d'atur o afectades per un Expedient de Regulació Temporal de l'Ocupació. Segons ha informat l'organisme de l'Ajuntament de Barcelona, 1.200 dels participants al programa seran joves, i rebran assessorament a l'hora de retornar a la formació o al mercat de treball.

El projecte comptarà amb una partida pressupostària d'1,35 milions d'euros, procedint del fons del Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica (CECORE), fundat per ajudar a mitigar l'impacte econòmic de la pandèmia sobre la ciutadania. Segons l'Ajuntament, Fem Feina, Fem Futur constarà d'un servei d'informació telemàtic i d'orientació professional, tot plegat dedicat a assolir la inserció laboral dels seus participants.

Tal com ha informat el consistori, els joves participants rebran acompanyament durant el seu itinerari d'inserció, així com informació dels recursos que Barcelona posa al seu abast a l'hora d'ampliar la seva formació o actualitzar les seves eines de recerca de feina. Així, des de Barcelona Activa espera que el programa Fem Feina, Fem Futur pugui adaptar la seva oferta a les necessitats de cadascun dels seus integrants.

Segons l'agència municipal, el projecte compta amb dos elements innovadors: per una banda, la seva implementació territorial – Fem Feina, Fem Futur arribarà a cada districte de Barcelona amb una persona tècnica d'orientació per àrea. L'altre, l'atenció psicològica a les persones participants, que els donarà eines de suport i seguiment per la gestió emocional durant el procés de recerca de feina.

Més informació
Els treballadors de Barcelona Activa es concentren contra la temporalitat
Barcelona Activa llança un programa per a startups d'esport
Avui et destaquem
El més llegit