Barcelona, seu del congrés internacional de transport públic

La capital catalana acollirà l'any 2023 el Global Public Transport Summit, l’esdeveniment més rellevant a escala mundial dins del sector del transport públic

Barcelona acollirà l’any 2023 el Global Public Transport Summit | Cedida Barcelona acollirà l’any 2023 el Global Public Transport Summit | Cedida

Barcelona acollirà l’any 2023 el Global Public Transport Summit, l’esdeveniment més rellevant a escala mundial dins del sector del transport públic. Es tracta d’un congrés i fira organitzat per la Unió Internacional del Transport Públic (UITP), l’organització de referència del sector, presidida des del 2017 pel director general de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Pere Calvet.

La designació l’ha efectuada avui el Comitè de Direcció de l’entitat, que ha tingut en compte la competitivitat que té Barcelona com ciutat, la seva àmplia experiència en l’organització de grans esdeveniments, així com el fet de disposar d’un sistema de transport públic  polítiques de desenvolupament urbà referents a escala mundial. Les altres dues ciutats finalistes que competien per acollir aquest congrés eren Brussel·les i Dubai.

L’organització correrà a càrrec d’FGC i TMB, comptant amb el suport de Renfe, Fira de Barcelona i el Barcelona Convention Bureau. El decidit impuls dels presidents d’FGC, Ricard Font, i de TMB, Rosa Alarcón, així com l’ampli suport institucional i del conjunt del sector, des de la indústria fins les empreses operadores, el teixit associatiu i la societat civil, han estat elements determinants en l’èxit de la candidatura.

Un cop confirmat l’esdeveniment, es crearà un comitè organitzador amb la participació dels principals operadors, entitats, organismes i associacions de transport públic de l’àrea metropolitana de Barcelona. Per arribar fins aquí, la candidatura de Barcelona ha hagut de passar una fase de pre-qualificació, la qual van superar també Brussel·les i Dubai, i a continuació una fase de presentació d’ofertes, que va incloure la visita a Barcelona d’un comitè avaluador de la UITP i una oferta detallada de les activitats.

Més informació
Tres ineficiències del transport i com solucionar-les
Avui et destaquem
El més llegit