Barcelona debat sobre la nova fàbrica intel·ligent

La indústria 4.0, clau per impulsar la reindustrialització, eix del Future Industry Congress

Un total de 25 experts analitzaran aquests dimarts i dimecres, 14 i 15 de juny, en el Future Industry Congress de Barcelona, com les noves tecnologies industrials i digitals estan configurant la nova fàbrica 4.0 i anticiparan el potencial que ofereix la indústria avançada, digital i connectada per impulsar la reindustrialització.

El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) ha organitzat el congrés, que aprofundirà en la indústria digital, que engloba Internet de les Coses, Big Data, Cloud Computing, fabricació digital i ciberseguretat; la indústria eficient, que inclou fabricació avançada, robòtica, automatització, eficiència energètica, reciclatge i materials avançats, i els nous models industrials, que abasten la producció sota demanda, els models de negoci i la personalització.

Primera jornada del Future Industry Congress
La benvinguda institucional del congrés anirà a càrrec de Jaume Ferrús, vicepresident d'Eurecat, i de Jordi Puigneró, secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Generalitat de Catalunya. A continuació, el director de l'Àrea de Tecnologies Industrials d'Eurecat, Xavier Plantà, parlarà de la integració de diverses disciplines a la fàbrica del futur, com la intel·ligència artificial, la sensòrica, la fabricació additiva o la simulació numèrica.

La innovació per a la fabricació global digitalitzada, centrarà la intervenció de Josep Manel Lario, Product Engineer Automation Center Europe d'OMRON ELECTRONICS EUROPE B.V. Per la seva banda, Ramon Pastor, vicepresident i director general de 3D Printing i del Campus d'HP a Barcelona, HP INC, parlarà del potencial de la impressió 3D i de com aquesta tecnologia és un dels catalitzadors de la nova revolució industrial.

La transició cap a l'economia circular és l'eix de les conferències de Miguel A. Dora, Country Manager a Espanya i Portugal de SAICA NATUR, i de Lorena Jurado, directora de residuorecurso.com. Per la seva banda, César Molins, director general d'AMES, incidirà en el futur de la indústria mitjana a Europa. També hi haurà una taula rodona, moderada per Myriam Garcia-Berro, directora de Tecnologia i Transferència d'Eurecat, que tractarà sobre els reptes de la transformació digital a la indústria tradicional, amb Benito Cerrillo, CIO de Vichy Catalan; Jesús Mayordomo, CIO de Celsa Group, i Lluís Verdaguer, CEO d'Effitronix. Albert Giralt, general manager d'Avinent Implant System, parlarà de la transformació d'un model digital bastat en costos a un model basat en la digitalització.

A continuació, Juan Carlos Dürsteler, Chief Innovation Officer d'INDO Horizons, se centrarà en la fabricació digital com a vehicle de personalització. Víctor García de Santiago, cofundador i CEO de Westwing, donarà les claus tecnològiques per ser líder en la venda de mobles. Després, Victor Paluzie, gerent d'RMS Rapid Manufacturing Systems, presentarà una selecció de casos d'èxit industrials que mostren aplicacions d'impressió 3D.
Avui et destaquem
El més llegit