Barcelona destina 4 milions a la contractació de joves a l’atur i persones doctorades

Es tracta de dues convocatòries per afavorir l’ocupació de qualitat i donar suport a la transferència de coneixement

Barcelona destina 4 milions a la contractació de joves a l’atur i persones doctorades  | iStock Barcelona destina 4 milions a la contractació de joves a l’atur i persones doctorades | iStock

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat l'obertura de dues convocatòries per impulsar la recerca i l'ocupació juvenil. D'una banda, la convocatòria per a la contractació indefinida de joves menors de 30 anys i de persones doctorades. Es tracta del programa Crea Feina Barcelona 2024, dotat amb 2 milions d'euros, que preveu dues línies d'ajuts –d'1 milió d'euros cadascuna- per afavorir el contracte indefinit d'unes 235 persones. De l'altra banda, es publica una nova convocatòria de subvencions per a projectes de recerca per part de joves doctors, amb una dotació pressupostària d'1,9 milions d'euros, per fomentar la transferència de coneixement al sector productiu i consolidar el teixit científic a la ciutat.

El programa Crea Feina Barcelona 2024 es divideix en dues línies de subvencions. La línia Crea Feina Joves pretén fomentar la contractació de menors de 30 anys, en situació d'atur i residents a la ciutat de Barcelona, en professions i ocupacions que comptin amb alta demanda al mercat laboral. Aquesta iniciativa preveu que es materialitzi en un total de 160 persones contractades. Les ajudes seran d'entre 2.000 i 8.000 euros.

Aquesta iniciativa preveu que es materialitzi en un total de 160 persones contractades. Les ajudes seran d’entre 2.000 i 8.000 euros

En paral·lel, la línia Crea Feina Investiga oferirà ajuts econòmics per impulsar la contractació de personal científic i investigador per promoure la transferència de coneixement al sector productiu. L’objectiu d’aquestes subvencions és afavorir la contractació indefinida de doctorats residents a Barcelona. L’import de l’ajut serà de 12.000 euros, i de 15.000 en el cas de contractes a dones investigadores. Les empreses que vulguin optar a aquests ajuts hauran de garantir l’aplicació d’un salari de, com a mínim, 35.000 euros bruts anuals. Aquesta línia de subvencions preveu que s’incorporin al mercat laboral 75 persones. La presentació de sol·licituds s’obrirà l’endemà de l’aprovació definitiva de les bases, prevista a partir del 23 de maig i fins al dia 31 d’octubre de 2024. 

Impuls a la recerca científica per als principals reptes urbans

Pel que fa a la nova convocatòria de subvencions per a projectes de recerca jove i emergent, la iniciativa preveu “consolidar el teixit científic de la ciutat”. Els projectes que poden optar a l’ajuda han d’abordar algun dels reptes científics inclosos en algun d’aquests tres àmbits temàtics: Salut i benestar a la ciutat; Acció climàtica, Ciutat i societat.

Les investigacions hauran de tenir una durada màxima de 2 anys, ser originals i tenir l’objectiu de proporcionar evidències científiques per resoldre els reptes urbans que té Barcelona. El programa s’adreça a doctors que van defensar la primera tesi doctoral després de l’1 de gener del 2017.

Se subvencionarà fins al 80% del cost del projecte, i fins a 80.000 euros. Aquest dimarts es publicarà la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) i aquest dimecres s’obrirà el termini de presentació de sol·licituds, que s’allargarà 35 dies naturals.

 

 

Avui et destaquem
El més llegit