Barcelona té el doble de llicències VTC que fa tres mesos

La ciutat catalana compta amb 1.813 permisos, un per cada sis taxis

Barcelona té una llicència VTC per cada sis taxis Barcelona té una llicència VTC per cada sis taxis

Barcelona compta a l’agost amb un total de 1.813 llicències de vehicle de transport amb conductor (VTC), una per cada sis taxis, quan la normativa exigeix que la ràtio sigui d’un VTC per cada 30 taxis. No és d’estranyar, doncs, que la ciutat catalana hagi viscut dies de mobilitzacions per part dels taxistes, que reclamaven que les comunitats autònomes complissin la normativa.

No obstant això, en els darrers tres mesos Barcelona ha registrat 890 llicències VTC més, la qual cosa suposa un increment del 96,4%. En el mes de maig, la capital catalana comptava amb un total de 923 permisos VTC, una xifra que ha augmentat fins a les 1.813 llicències del mes d’agost, segons les dades del ministeri de Foment. En canvi, de maig a agost les llicències de taxi només s’han incrementat en un 2,2%, fins a les 10.772.

Madrid, Barcelona i Màlaga, els territoris amb més VTC

En el conjunt de l’Estat espanyol, el nombre de llicències VTC s’ha incrementat un 37,2% entre el maig i l’agost, amb 2.910 permisos més. Segons les dades del ministeri, a l’agost a Espanya hi ha un total de 10.731 llicències, mentre que al juliol n’hi havia 9.111 i al maig, 7.821.

D’altra banda, el nombre de llicències de taxi s’ha situat a principi del mes d’agost en les 65.456, la qual cosa suposa un increment de l’1% (647 llicències més) respecte a les 64.809 que hi havia el mes de maig.

Barcelona ha incrementat un 96,4% les llicències VTC a l'agost, fins a una per cada sis taxis

Per províncies, Madrid és la que concentra l’agost un nombre de llicències VTC més elevat, amb 4.955 permisos, un 39,9% més que fa tres mesos. En el cas dels taxis, aquestes arriben a les 15.517 (+0,4% respecte al maig). Barcelona és la segona amb més permisos perquè puguin operar Uber i Cabify, seguida de Màlaga (amb 1.066 llicències i un increment del 74,2% respecte al maig).

Treva dels taxistes fins al setembre

Després de dies de mobilitzacions i vagues, els taxistes van decidir esperar al mes de setembre per veure si realment es compleix la normativa d’una llicència VTC per cada 30 taxis.

El Ministeri de Foment va prometre al sector del taxi també que permetrà a les comunitats autònomes regular i modificar la ràtio entre VTC i taxi. Si no és així, els taxistes ja van comunicar que tornarien a les mobilitzacions a partir del mes de setembre.

Més informació
Nova York limita les llicències VTC
Uber es rendeix al model VTC
Avui et destaquem
El més llegit