Barcelona és la quarta ciutat europea amb més quota d'oficines flexibles, segons CBRE

Un escriptori a la capital catalana costa entre 325 i 350 euros al mes, dels més assequibles d'Europa

Barcelona és la quarta ciutat europea amb més quota d'oficines flexibles| iStock Barcelona és la quarta ciutat europea amb més quota d'oficines flexibles| iStock

Barcelona és la quarta ciutat europea amb més quota d'oficines flexibles en el mercat, amb un pes del 3,5% a finals del primer trimestre. La xifra es deu a la "gran presència" d'empreses tecnològiques i startups, que tenen "més predisposició" al treball en remot, segons les dades que ha publicat la consultora immobiliària CBRE. Entre gener i març la contractació a la capital catalana va augmentar un 8% respecte del mateix període de fa un any, amb 2.303 nous llocs contractats, i l'espai assolit va superar els 231.000 metres quadrats. De mitjana, un escriptori a Barcelona va costar entre 325 i 350 euros al mes, sent així dels més assequibles d'Europa, on la majoria es van enfilar entre els 450 i els 900 euros.

En un comunicat, la consultora ha assegurat que espera que per aquest 2024 "continuï la tendència positiva" que s'està registrant últimament i indica que els operadors que s'han establert "continuen buscant noves ubicacions on expandir-se".

La xifra es deu a la "gran presència" d'empreses tecnològiques i start-ups, que tenen "més predisposició" al treball en remot

CBRE recorda que el 2020 a Barcelona el pes de les oficines flexibles en el total del mercat era del 2,4%, més d'un punt per sota de la dada publicada. Per quota, a la capital catalana l'ha seguit enguany Brussel·les (3,4%), Varsòvia (3,2%) i Praga (3%). Madrid es va situar en onzena posició, amb una quota de l'1,9%. A l'Estat, també ressalta la demanda d'espais flexibles de Màlaga, Sevilla i Alacant.

A tot Europa durant el 2023 l'espai dedicat a oficines flexibles va créixer menys d'un 4% interanual, afegint al voltant de 300.000 metres quadrats d'estoc al mercat.

 

Més informació
La temptació de l'oficina
Sí al teletreball: més de la meitat dels treballadors canviarien de feina si no en poguessin fer
Catalunya compta amb un 15% d'ocupats que fan teletreball
Avui et destaquem
El més llegit