Barcelona és la segona província amb l’habitatge més car

L'Índex Immobiliari Fotocasa situa Catalunya com la comunitat autònoma amb el lloguer més car, juntament amb Madrid

Catalunya i Madrid són les comunitats amb lloguers més elevats | ACN Catalunya i Madrid són les comunitats amb lloguers més elevats | ACN

Barcelona és la segona demarcació de l'estat amb el preu de l'habitatge més alt. Segons l'Índex Immobiliari de Fotocasa, la capital catalana registra un preu mitjà de 14,35 euros per metre quadrat, només per darrere de Gipuzkoa (15,21 euros/metre quadrat), i per sobre de Madrid, la següent en aquest registre, amb un preu per metre quadrat de 13,84 euros.

Catalunya és, segons aquest índex, el territori de l'Estat on és més car llogar un habitatge, juntament amb Madrid. Ambdues comunitats registren preus de lloguer que volten els 13,80 euros per metre quadrat. Segons l'Índex de Fotocasa, a l'altre extrem de l'espectre de preus se situen Castella – La Manxa i Extremadura, amb 6,01 i 5,72 euros per metre quadrat, respectivament.

Segons les dades de l'empresa, el lloguer ha baixat durant el mes de juliol al conjunt de l'Estat un 2,7%, fins a una mitjana global de 10,44 euros per metre quadrat. Es tracta del sisè mes consecutiu amb baixades al preu mitjà del lloguer, des del passat febrer. Tot i aquesta dada, però, Fotocasa registra augments en el preu mitjà en 26 de les 48 províncies analitzades. Segons l'empresa, Jaén, Lugo i Badajoz són les demarcacions amb augments més marcats, totes amb increments superiors al 4%. Per altra banda, les caigudes a Zamora (-6,4%), Navarra (-4,3%) i Palència (-2,9%) són les més destacades.

Més informació
El preu de l'habitatge puja un 2,3% a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit