Barcelona impulsa un fòrum per debatre la gestió turística

Hi participaran capitals com París, Amsterdam, Estocolm, Reykjavík, Viena i Madrid

Barcelona acollirà una trobada de ciutats europees per abordar la gestió del turisme i crear un fòrum internacional de debat que busqui fórmules per encaixar l'activitat turística i la vida en les urbs.

La trobada, titulada Governança del Turisme: Lloguer de vacances, es desenvoluparà al Saló del Tinell de la capital catalana aquest dijous i divendres, i la inaugurarà l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

Participaran capitals com París, Amsterdam, Estocolm, Reykjavík, Viena i Madrid, i altres ciutats espanyoles com Santiago de Compostel·la, Palma de Mallorca, Bilbao i Sant Sebastià.

Encapçalaran les representacions municipals professionals que debatran sobre gestió, inspecció, regulació i relació amb les plataformes de lloguer compartit, per després coordinar-se en actuacions conjuntes.

Divendres s'obrirà l'esdeveniment a la ciutadania perquè participi al costat de tècnics municipals, representants municipals, agents públics i privats en un debat sobre l'encaix de les polítiques d'habitatge i el lloguer de vacances.

Després de l'obertura per part dels tinents d'alcalde Jaume Collboni i Janet Sanz, el professor Oriol Nel·lo pronunciarà la conferència Dret a la ciutat turística i, després, tindrà lloc una taula rodona que abordarà l'impacte del turisme en el territori amb el director del Pla Estratègic de Turisme de Barcelona, Albert Arias; el conseller de l'Ajuntament d'Amsterdam Albert Eefting; la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin; l'alcalde de Sant Sebastià, Eneko Goia, i la regidora de Turisme de Santiago de Compostel·la, Marta Lois.

En el posterior debat, centrat en la necessitat d'una normativa urbana comú, intervindran la investigadora en Sociologia Urbana de l'University College de Londres Claire Colomb; la directora de Turisme de Bilbao, Mercedes Rodríguez; el regidor de Turisme de Lisboa, Manuel Salgado, i l'alcalde de Reykjavík, Dagur Beggertsson.
Avui et destaquem
El més llegit