Barcelona ingressarà més de 41 milions d'euros gràcies als estudiants internacionals

LCI Barcelona triplicarà de manera gradual la seva quantitat d'alumnes fins assolir els 3.000 estudiants

Barcelona ingresará más de 41 millones de euros gracias a los estudiantes internacionales | cedida Barcelona ingresará más de 41 millones de euros gracias a los estudiantes internacionales | cedida

El nou campus de LCI Barcelona tindrà un impacte positiu de més de 41,6 milions d'euros per a la Ciutat Condal en els pròxims cinc anys, únicament procedents dels estudiants internacionals. L'escola començarà a donar classes a la seva nova seu al districte 22@ en el curs 2024/2025, cosa que permetrà ampliar la quantitat d'alumnes i atreure joves talents a escala mundial. "És tot un impuls per a Barcelona, que es convertirà en referent no només a Europa sinó també al món en el camp del disseny, les arts visuals i la creativitat", avancen des del centre.

Concretament, LCI Barcelona triplicarà de manera gradual la seva quantitat d'alumnes fins a arribar als 3.000 estudiants interessats en les àrees de disseny i arts visuals. Els anàlisis realitzats per l'escola calculen que la despesa per cost de vida serà d'uns 15.000 euros anuals per estudiant. Segons els càlculs de l'escola, el primer any l'impacte serà superior als 6 milions d'euros i continuarà creixent fins als 10 milions en el curs 2028/2029. Xifres a les quals s'hauria de sumar l'impacte dels estudiants d'altres zones de Catalunya i Espanya.

L'escola començarà a donar classes a la seva nova seu al districte 22@

 

Dins la rellevància econòmica que té el nou campus, destaca el gran percentatge d'estudiants estrangers que es formen al centre, fet que comporta una major despesa. L'oferta de l'escola inclou Graus Oficials, Postgraus i Màsters, i des de l'any passat, Cicles Formatius de Grau Superior, entre altres programes. Una formació molt especialitzada que permet atreure estudiants de tot el món.

"LCI Barcelona serà el centre d'operacions de la xarxa a tota Europa i una de les seus més importants a escala internacional", explica Sílvia Viudas, directora del centre. Sense anar més lluny, Alessandro Manetti, nou Head of Europe de LCI, està instal·lat a Barcelona.

Viudas (LCI Barcelona): "LCI Barcelona serà el centre d'operacions de la xarxa a tota Europa i una de les seus més importants a escala internacional"

El nou campus desenvolupat per LCI Barcelona ha comptat amb una inversió de 35 milions d'euros, situant-se a només 400 metres del Disseny Hub. Les instal·lacions ocupen una superfície de 11.000 metres quadrats, amb una millora notable en les instal·lacions, i tota la construcció és sostenible.

Les instal·lacions comptaran amb el certificat BREEAM, que acredita la sostenibilitat de l'edificació. De fet, el campus presenta característiques com l'aprofitament màxim de la llum natural gràcies a una façana brise-soleil vertical. També destaca la recollida d'aigua de pluja per al manteniment de les zones verdes i la reutilització de les aigües grises recollides del mateix edifici.

Les instal·lacions ocupen una superfície de 11.000 metres quadrats, amb una millora notable en les instal·lacions, i tota la construcció és sostenible

El campus està envoltat d'un parc d'uns 2.000 metres quadrats que s'ha cedit a la ciutat, urbanitzant-lo mitjançant un model de participació veïnal pel qual els ciutadans han pogut traslladar idees i necessitats del barri.

El trasllat de LCI Barcelona al districte 22@ implica unir-se a les més de 12.000 empreses que formen part de la zona. Totes elles estan orientades al món de la innovació, la tecnologia i el disseny, i ja representen el 14,5% del PIB de la ciutat amb més de 10.000 milions d'euros i el 6,3% del teixit productiu.

Avui et destaquem
El més llegit