Barcelona acollirà una instal·lació d'assaig i validació d'energies renovables

El nou projecte s'ubicarà en una nau industrial a l'entorn del hub de l'energia del Besòs

La producció d’energia renovable va assolir el 40% el 2019 | iStock La producció d’energia renovable va assolir el 40% el 2019 | iStock

Barcelona serà la seu del projecte PRIMA, una instal·lació industrial d'assaig i validació de tecnologies, productes i serveis d'emmagatzematge energètic i energies renovables, que impulsa la Generalitat.

Així ho recull el conveni que ha signat l'Ajuntament amb l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) i pel qual el consistori aportarà 300.000 euros al projecte –l'aportació de la Generalitat és de 3 milions d'euros. L'objectiu de la nova plataforma és millorar la competitivitat de la indústria del sector energètic i enfortir el sector de les renovables.

Més info: Bon Preu entra en el negoci de l'energia verda

La nova instal·lació s'ubicarà en una nau industrial a l'entorn del hub de l'energia que s'està desenvolupant a l'àrea del Besòs i es preveu que es posi en marxa el 2022.

La tercera tinenta d'alcaldia, Laia Bonet, afirma que aquest projecte permetrà "avançar en la diversificació de l'economia de la ciutat, per fer-la més resilient i alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, garantint una Barcelona sostenible per les generacions futures."

Més informació
El retorn de l'energia eòlica: 238 milions d'euros per als municipis
Avui et destaquem
El més llegit