El tàndem Sabadell-Godó fa el seu millor 'passing'

El torneig de tennis tanca l'edició de 2018 superant la fita històrica dels 100.000 espectadors

Rafael Nadal rep el trofeu a mans del president del Banc Sabadell, Josep Oliu, i l'empresari Javier Godó | Cedida Rafael Nadal rep el trofeu a mans del president del Banc Sabadell, Josep Oliu, i l'empresari Javier Godó | Cedida

El Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Godó no té sostre. El tennista manacorí Rafael Nadal que ha aixecat el trofeu per onzena vegada, tampoc. Ja són 66 edicions d'aquest campionat que se celebra a les insta·lacions del Reial Club Tennis Barcelona. Però, ninguna com aquesta. I no només perquè la final entre Nadal i Tsitsipas (6-2 i 6-1) hagi sigut la més curta de la història del torneig que també sinó per què les xifres d'aquesta edició han sigut de rècord.

Començant pel volum d'espectadors: 101.467. A tall de comparació, l'edició de 2017 va abaixar el teló amb 95.000 visitants. Dit d'una altra manera, l'assistència total al Barcelona Open hauria desbordat fins i tot la capacitat del Camp Nou. Pel que fa a l'impacte econòmic, encara no hi ha un xifra concreta però es preveu superar "amb tota seguretat" els 45 milions d'euros de l'any passat. 

Des del Banc Sabadell reivindiquen que "el torneig és un dels grans actius dels projectes esportius de la ciutat i cada any, amb la presència de les principals raquetes del circuit ATP i una organització rigurosa i tenaç, projecta la imatge d'una Barcelona dinàmica i eficaç a tot el món". 

Més xifres: 2.510.900 euros en premis, 3.812 persones acreditades al torneig i 490 periodistes. A les xarxes socials, el partit se l'ha endut Facebook amb 47.361 seguidors, seguit de Twitter amb 14.707 i Instagram amb 13.553. Tampoc hi falten les dades més curioses: 95 recull-pilotes, 1.450 menús servits al restaurant dels jugadors o 18 vegades ha participat ja el tennista Feliciano López al campionat.

Rafael Nadal | Cedida

El tennista Rafael Nadal després de guanyar la seva onzena final del torneig. | Cedida

No hi ha temps per a breaks. Alhora que es desmonta tota la infraestructura d'aquesta edició ja s'està començant a treballar en el pròxim Barcelona Open Banc Sabadell que es disputarà a finals d'abril del 2019, entre el 20 i el 28. Punt, joc, set i campionat. 

Més informació
El torneig Godó té un impacte econòmic de 45 MEUR a Barcelona
Les marques prenen el comandament dels eSports
La festa de les startups es juga al Camp Nou
Avui et destaquem
El més llegit