Barcelona i Sant Cugat del Vallès tenen el nivell socioeconòmic més alt de Catalunya

Les zones amb els nivells més baixos es troben a Salt, Santa Coloma de Gramenet i Badalona, segons l'Idescat

Vianants a la Rambla del Celler, al centre de Sant Cugat del Vallès | ACN Vianants a la Rambla del Celler, al centre de Sant Cugat del Vallès | ACN

Barcelona i Sant Cugat del Vallès concentren les 26 agrupacions censals –d'un total de 853- amb el nivell socioeconòmic més alt de Catalunya, segons dades publicades per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Les tres agrupacions censals que obtenen una major puntuació en l'índex Socioeconòmic Territorial (IST) corresponent a l'any 2019 són les Tres Torres (Barcelona), Can Castelló, Modolell i Can Ballescar (Barcelona) i Parc Central – el Colomer – Pla de la Pagesa – Can Majó (Sant Cugat del Vallès), seguides de Can Ràbia (Barcelona) i el Turó Parc (Barcelona). A l'altre extrem de l'índex apareixen el nucli urbà de Salt, el Fondo Alt de Santa Coloma de Gramenet i la zona Sant Roc Oest de Badalona.

L'índex Socioeconòmica Territorial (IST) concentra sis indicadors en un sol valor. Dos d'ells valoren la situació laboral, dos més el nivell educatiu, un té en compte la renda i l'altre té relació amb la immigració. En matèria laboral, l'índex observa la població ocupada de 20 a 64 anys i els treballadors de baixa qualificació de cada zona.

Quant al nivell educatiu, es té en compte la població de 20 anys o més amb estudis baixos i la població jove sense estudis postobligatoris, mentre que la resta tenen en compte la renda mitjana per persona i el nombre d'estrangers de països de renda baixa o mitjana.

Avui et destaquem
El més llegit