El BEI facilita 250 milions d'euros a l'ICF per salvar les pimes

Les dues institucions signen el primer tram de finançament de 150 milions d'euros, que tenen per objectiu protegir les empreses de la crisi de la covid-19

Una pastisseria de Palamós, reoberta després del confinament total | ACN Una pastisseria de Palamós, reoberta després del confinament total | ACN

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) facilitarà fins a 250 milions d'euros a l'Institut Català de Finances (ICF) per donar suport a les pimes més vulnerables a la crisi de la covid-19. Totes dues institucions han signat el primer tram d'aquest finançament, uns 150 milions d'euros.

L'operació és una de les primeres que se signen sota el programa del BEI que amb 5.000 milions d'euros pretén protegir les empreses europees davant de la crisi. "Els fons facilitats pel BEI i l'ICF contribuiran a mantenir el teixit productiu a Catalunya en un moment crític", ha defensat el BEI en un comunicat.

El conseller delegat de l'ICF, Josep-Ramon Sanromà, ha assegurat que ja han posat en marxa diverses accions que aportaran "més de 1.000 milions de finançament a autònoms, pimes i empreses".

Més informació
Lagarde empitjora previsions: l'escenari optimista cau del mapa
Avui et destaquem
El més llegit