BforPlanet reunirà l'ONU, l'OCDE i el Banc Mundial a Barcelona

La primera edició del saló se celebrarà al juliol i tindrà cinc eixos temàtics: aliances, creixement sostenible, acció climàtica, innovació i inclusió social

La presentació de BforPlanet en una imatge d'arxiu | Europa Press La presentació de BforPlanet en una imatge d'arxiu | Europa Press

La primera edició de BforPlanet, que se celebrarà aquest juliol a Barcelona, comptarà amb la participació del Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) de l'ONU, l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), el Banc Mundial i la World Wide Fund for Nature (WWF), entre altres. Segons ha informat Fira de Barcelona en un comunicat, el programa congressual de l'esdeveniment girarà al voltant de cinc eixos temàtics: aliances, creixement sostenible, acció climàtica, innovació i inclusió social.

L'esdeveniment està centrat en l'impuls dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'ONU en el sector privat i tindrà lloc el 7 i 8 de juliol al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. Experts independents, alts representants d'institucions i organitzacions internacionals i directius del sector privat exposaran estratègies en sostenibilitat i en l'aplicació dels ODS en l'activitat empresarial orientada a crear oportunitats de negoci, obrir nous mercats i generar llocs de feina.

També mostraran exemples i solucions concretes de transformació de models de negoci en àmbits com l'economia blava, la lluita contra la contaminació, l'economia circular, l'eficiència energètica, la igualtat de gènere, la col·laboració publicoprivada i la provisió d'aigua potable i aliments segurs a tot el món, entre altres.

Hi participaran ponents com el director per a Llatinoamèrica i el Carib del PNUD, Luis Felipe López-Calva; el director d'Indicadors globals i Anàlisi del Banc Mundial, Augusto López-Claros; la membre de la Direcció general d'Energia de la Comissió Europea, Yolanda García; el director de Medi ambient de l'OCDE, Rodolfo Lacy; i el xef del Celler de Can Roca, Joan Roca, entre altres.

A BforPlanet també es presentaran projectes relacionats amb la sostenibilitat i el medi ambient, prèviament seleccionats, que opten als fons de la Unió Europea per a la recuperació postpandèmia. La convocatòria està dirigida al sector públic europeu, institucions que representen ciutats, àrees metropolitanes, regions i països, empreses privades, consorcis de col·laboració publicoprivada, centres d'R+D, associacions i xarxes de recerca.

L'esdeveniment ha llançat una competició per a startups que actuïn en els sectors del consum responsable, la cohesió social i l'economia verda i les seleccionades entre les més destacades disposaran d'un espai al certamen.

Més informació
BforPlanet s'estrena al juliol per impulsar els ODS
BforPlanet busca el desenvolupament sostenible després de la covid-19
Avui et destaquem
El més llegit