El Black Friday eleva les vendes comercials al novembre

La facturació del petit comerç català augmenta l'1,7% en relació amb l'any passat

Un home mira els descomptes oferts en una sabateria del Portal de l'Àngel de Barcelona | ACN Un home mira els descomptes oferts en una sabateria del Portal de l'Àngel de Barcelona | ACN

Les vendes del petit comerç a Catalunya han augmentat al novembre l'1,7% en relació amb el mateix mes de l'any passat, segons ha publicat aquest dimecres l'institut d'estadística espanyol. Aquest increment de l'1,7% en plena campanya del Black Friday, contrasta amb la caiguda de vendes comercials que es va registrar a l'octubre quan la xifra de negocis d'aquest sector van caure el 4%.

Coincidint amb la campanya del Black Friday, l'increment és del 2,1% sense tenir en compte el negoci generat per les gasolineres

En el conjunt de l'Estat espanyol, les vendes de les botigues al novembre s'han incrementat el 2,9% en relació amb al novembre del 2016, mentre que la xifra de negoci registrada a l'octubre ha caigut l'1,2%. A Catalunya, aquest mes de novembre, si no es tenen en compte les vendes de les gasolineres, la xifra de negocis dels comerços s'ha incrementat el 2,1%.

Les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) indiquen que el sector amb el registre més gran d'increment de vendes són les botigues d'equipament personal amb un augment del 5,8%, l'equipament d ela llar amb el 3,1% i l'alimentació amb un creixement del 2,9%.

Més informació
El petit comerç es revifa amb l'Expohogar
El petit comerç es fa gran a Internet
Grans superfícies vs. petit comerç: quan la mida no importa
Avui et destaquem
El més llegit