A la recerca del consens econòmic

La segona edició de la BNEW dobla la mida en ponents, sectors i escenaris

Pere Navarro i Blanca Sorigué, delegat de l'Estat i directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, durant la presentació de la BNEW | Cedida Pere Navarro i Blanca Sorigué, delegat de l'Estat i directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, durant la presentació de la BNEW | Cedida

Falta una setmana per a l'inici de la segona edició de la BNEW (Barcelona New Economy Week). La idea de l'esdeveniment B2B va sorgir en ple confinament de la mà del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), ja amb l'aspiració de crear un espai -ni fira ni congrés- que perdurés més enllà de la pandèmia. De moment, aquest segon any en què se celebra dobla les dimensions: els cinc sectors de l'economia que van centrar les jornades el 2020 passen a ser 10, els 400 ponents es converteixen en 800 i els tres escenaris, en set. L'objectiu és "crear un espai de consens econòmic". Així ho ha descrit el delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, durant la presentació. Entre el 5 i el 8 d'octubre es crearan 240 hores de contingut en format híbrid. 

"Preveiem que un 70% de l'esdeveniment serà digital i un 30%, físic", ha explicat Blanca Sorigué, directora general del Consorci. De moment, s'ha superat el nombre de registrats de l'any passat -11.000 persones-, però l'organització espera que aquesta darrera setmana augmentin les inscripcions. Les previsions de l'abril -quan es va anunciar que hi hauria una segona edició de la BNEW- eren més optimistes i també parlaven de doblar el nombre d'assistents (comptant els virtuals i els presencials), fins a arribar a 25.000. Ara, parlen de superar els 12.000.    

Més info: El Roca Barcelona Gallery acollirà el BNEW Sustainability 2021

L'esdeveniment seguirà les passes de la primera edició: els platós de televisió concentraran l'activitat, amb taules rodones i conferències. N'hi haurà 10, repartits en set espais emblemàtics de Barcelona: l'Estació de França, el Movistar Centre i la Casa Seat repeteixen, mentre que les novetats d'enguany són la Pedrera -on s'ha portat a terme la presentació de l'esdeveniment-, la Boqueria, l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm i el Roca Barcelona Gallery. L'objectiu és generar oportunitats de negoci entre els sectors que participen a les jornades: logística, indústria digital, comerç electrònic, immobiliari, zones econòmiques, talent, sostenibilitat, mobilitat, ciència i ciutats. De fet, la plataforma de BNEW ja fa un mes que està en funcionament i les empreses hi poden interactuar. 

La reactivació comença a la mateixa BNEW

L'edició del 2020 tenia un objectiu clar: contribuir a la reactivació econòmica, en un context de crisi provocada per la pandèmia i de paralització del sector d'esdeveniments professionals. Ara, la reactivació encara està en marxa i segueix essent una prioritat per al CZFB. "Crearem 200 llocs de feina directes i 700 d’indirectes per a la BNEW; és un esdeveniment que reactiva l’economia des del mateix esdeveniment", ha indicat Sorigué. 

Les previsions a l'abril eren més optimistes i parlaven també de doblar el nombre d'assistents, fins a 25.000; ara, situen la participació en més de 12.000 persones

La part digital de la BNEW permet que sigui un esdeveniment internacional, amb presència d'empreses i speakers de 145 països diferents. De fet, un 50% dels participants són de l'estranger. Europa, l'Amèrica Llatina i l'Àfrica són les zones d'on s'espera més expectació. De fet, segons el mateix Navarro, l'any passat "ens va sorprendre la quantitat de gent que ens va seguir de fora".  

Nova economia, noves empreses

Les startups tindran un paper destacat. Nou de les 72 que es preveu que hi participin tindran, a més, premi. Cada vertical (excepte el que parlarà de ciutats, que aportarà la nota lúdica a l'esdeveniment) n'entregarà un de la mà de la vicepresidenta del Govern espanyol, Nadia Calviño. Entre les autoritats que hi acudiran hi ha l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera; i la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez

L'any passat, la presència del president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, i del rei Felip VI va disparar l'interès mediàtic pels actes. Aquest any, no està confirmada l'assistència ni d'un ni de l'altre. Segons Navarro, estan pendents les confirmacions d'algun representant de la Generalitat i de l'Ajuntament a l'acte de clausura del divendres que ve. Mentrestant, se seguirà buscant un espai de consens econòmic. 

Més informació
El Port de Barcelona renova el seu compromís amb BNEW
BNEW 2021: a través d’una pantalla més enllà de la covid-19
Avui et destaquem
El més llegit