BNEW converteix Barcelona en la capital de la digitalització i l'economia 4.0

La mobilitat urbana, la digitalització industrial o l'economia circular són algunes de les qüestions que s'abordaran durant la tercera edició de l'esdeveniment, que se celebra al DFactory del 3 al 6 d'octubre

BNEW 2021 | Cedida BNEW 2021 | Cedida

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) celebrarà per tercer any consecutiu el Barcelona New Economy Week (BNEW), entre el 3 i el 6 d'octubre, amb un format d'èxit de caràcter disruptiu, amb l'objectiu de reunir i dirigir les transformacions tecnològiques i econòmiques en l'àmbit mundial, tractant les temàtiques més avantguardistes del moment en l'avenç cap a l'economia 4.0.

Durant aquests quatre dies, el BNEW reunirà 600 speakers que oferiran fins a 180 hores de contingut distribuïdes en 130 panells, sessions i debats. Aquest esdeveniment comptarà, a més, amb 400 empreses participants i amb una previsió de més de 12.000 assistents.

L'esdeveniment es desenvoluparà presencialment a l'edifici singular DFactory Barcelona, ​​però tindrà una naturalesa híbrida, per la qual cosa també es podrà assistir de manera remota a totes les conferències que fan referència a les temàtiques que engloben les set verticals en què s'ha dividit. Digital Industry, Real Estate, Mobility, Talent, Sustainability, Invest i Experience són les set temàtiques clau d'aquesta cita ineludible, adaptant-se a les tendències més actuals i explorant múltiples aspectes relacionats amb les noves oportunitats socioeconòmiques.

130 propostes, entre panells, sessions i debats

Una de les principals verticals, BNEW Digital Industry, abordarà temàtiques com la humanització digital o les possibilitats dels materials intel·ligents en la construcció de l'economia del futur, dins de la secció New Economy. A més, en una altra de les destacades seccions, la de New Technology, es debatrà sobre ciberseguretat a la indústria 4.0 i sobre l'important paper de la dona a la tecnologia.

En aquesta edició s'incorpora un nou panell anomenat BNEW Invest, que té com a objectiu abordar les noves tendències d'inversió tant per a les grans empreses com per a les pimes a nivell mundial. Seran tractades a les diferents conferències els estudis de mercat de zones com Àfrica, LATAM o Europa; de la mateixa manera, es revisarà la situació actual dUcraïna i les possibilitats dinversió en energies renovables i cryptomonedas.

A BNEW Mobility, la vertical dedicada específicament a la mobilitat, el sector privat i el sector públic es reuniran per oferir les millors solucions i les propostes més transgressores en aquest apartat. Per això, s'abordaran temes com la mobilitat elèctrica i sostenible, la micromobility o la mobilitat urbana a les smart cities. A més, podrem trobar matèries que versaran sobre el futur del ferrocarril, els Smart ports (relació ciutat-port) i la denominació d'avions green.

BNEW 2021 | Cedida
BNEW 2021 | Cedida

Seguint les prioritats dels ODS fixats a l'Agenda 2030, dins del panell BNEW Sustainability el CZFB buscarà obtenir solucions sostenibles per a empresas privades i organismes públics que puguin aplicar de forma directa i responsable. Així doncs, s'abordaran temàtiques com el consum sostenible, la importància de l'economia circular o la gestió de residus, per a sectors clau com a alimentació o moda.

Respecte a BNEW Real Estate, l'esdeveniment es convertirà en el principal punt de trobada del sector immobiliari, on es tractaran diferents matèries sota els eixos: macroeconomia, inversió, residencial, commercial real estate, sostenibilitat/Smart cities i Proptech. A més, s'abordaran matèries com ara la gestió urbanística, les oficines del futur o l'arquitectura sostenible.

Més info: BNEW 2021: a través d’una pantalla més enllà de la covid-19

En BTalent, des d'un punt de vista més humà dins del món empresarial i corporatiu, trobarem temàtiques referides a l'educació, la igualtat o al caràcter emprenedor i inversor en els nous temps. Es buscaran respostes a les noves necessitats formatives i laborals que s'estan creant arran dels canvis de consum i producció que planteja la nova economia.

Finalment, l'anteriorment anomenada BNEW City es transforma aquest any a BNEW Experience, amb l'objectiu de visibilitzar l'àmplia oferta d'oci i cultura de Barcelona. D'aquesta manera, durant aquests dies, al DFactory es podran trobar exposicions d'escultura, pintura o moda, o assistir a experiències de tipus culinàries (amb tast de vins, xocolata o un showcooking) i fins i tot tecnològiques i immersives.

Speakers de primer nivell

Formaran part del BNEW 2022 figures rellevants com ara Sara Aagensen, Secretària d'Estat d'Energia al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; Pere Navarro Olivella, director general de la Direcció General de Trànsit; o Raül Blanco, secretari general d'Indústria i de les PIMEs del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme; entre d'altres. Finalment, les sessions dels Inspirational Speakers, impulsades pel CZFB, són un dels grans reclams de la tercera edició de l'esdeveniment en què participaran personalitats com Josef Ajram, especialista en borsa i mercats.

Amb només dues edicions celebrades durant la pandèmia, Barcelona New Economy Week (BNEW) ja s'ha convertit en un esdeveniment de referència i ha posicionat la ciutat comtal com a capital de l'economia 4.0, com confirmen els 10.000 registrats de 111 països del 2020 i els 12.000 participants del 2021.

Per poder inscriure's, el BNEW disposa d'una pàgina web amb informació de l'esdeveniment, mentre que en els perfils de Twitter i LinkedIn el CZFB ha donat a conèixer els diferents speakers i les empreses participants. No dubtis a consultar l'agenda aquí.

Avui et destaquem
El més llegit