La bombolla immobiliària s'instal·la als centres de Madrid i Barcelona

Hi ha una forta demanda per la facilitat de crèdit, els compradors estrangers i els inversors que busquen rendibilitat

Un pis de lloguer a Barcelona | ACN Un pis de lloguer a Barcelona | ACN

L'agència de qualificació Fitch ha advertit que hi ha una nova bombolla immobiliària en alguns barris de Madrid i Barcelona. "La forta demanda i l'oferta limitada està portant a augments extrems de preus que semblen insostenibles", amb increments del 15% i el 35% en els barris que creixen més ràpid a Madrid i Barcelona durant el tercer trimestre del 2017". Aquesta demanda, assegura l'agència, està impulsada per la facilitat de crèdit, la presència de compradors estrangers i d'inversors que volen treure rendibilitat dels immobles. Tot i això, preveu que aquests factors no influeixin en el mercat a curt termini.

Fitch creu que l'accés a l'habitatge a l'Estat espanyol serà cada cop més difícil, ja que els preus creixen per sobre dels sous. L'informe apunta que la capacitat d'estalvi de les famílies està disminuint i subratlla la temporalitat dels contractes del mercat de treball. 

Pel que fa als immobles embargats, preveu que els descomptes continuïn sent molt alts i estables els propers anys, ja que el sector bancari encara té un excés d'estoc en habitatges. L'informe constata que els desnonaments han baixat. 

Més informació
L'immobiliari brinda sense bombolles
Habitatge assequible: una missió imposible?
Avui et destaquem
El més llegit