Brussel·les demana prudència fiscal als països més endeutats

El comissari Gentiloni fa una crida a la "unitat" i remarca que la UE pot superar la crisi sense entrar en recessió

El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, i el president de l'Eurogrup, Paschal Donohoe | Cedida El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, i el president de l'Eurogrup, Paschal Donohoe | Cedida

Brussel·les ha demanat prudència fiscal als països més endeutats de la Unió Europea –Grècia, Espanya, Itàlia i Portugal- malgrat l'anunci d'aquesta mateixa setmana del Banc Central Europeu (BCE), que ha proposat una sèrie de mesures per evitar una nova crisi de deute públic. "No podem esperar que política monetària resolgui tots els problemes", ha dit el comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, durant la roda de premsa posterior a la reunió de l'Eurogrup, tot recordant que l'economia europea navega "per aigües turbulentes". En aquest sentit, l'eurocomissari ha fet una crida perquè els diferents estats actuïn "amb unitat" i ha insistit que la Unió Europea pot sortir de la crisi actual sense entrar en recessió.

En la mateixa línia s'ha expressat el president de l'Eurogrup, Paschal Donohoe, qui ha subratllat la necessitat que tots els països es comprometin a seguir una estratègia comunia que permeti mantenir "la resiliència" de l'euro. "Durant la crisi hem après moltes lliçons, i una de les més importants és demostrar unitat", ha complementat Gentiloni a continuació .

Les paraules dels dos dirigents europeus han arribat després que alguns ministres de finances es mostressin especialment crítics amb la gestió dels estats més endeutats. Abans de la reunió de l'Eurogrup –en aquesta ocasió celebrada a Luxemburg-, el ministre de finances austríac, Magnus Brunner, ha estat el més contundent. "Poseu els vostres comptes en ordre", ha etzibat en una atenció als mitjans. També ha utilitzat unes paraules similars el ministre de finances alemany, Christian Lindner, qui ha remarcat que "tots els governs han de tenir unes finances públiques sanes".

Avui et destaquem
El més llegit