CaixaBank mobilitza 1.700 MEUR pel sector hoteler

Entre els mesos de gener i juny, l'entitat ha dut a terme 1.300 operacions de finançament

Imatge de la recepció d'un hotel | iStock Imatge de la recepció d'un hotel | iStock

Catalunya, durant els primers sis mesos de l’any, ha mobilitzat un total de 1.700 milions d’euros en crèdits a hotels i allotjaments turístics. Aquesta xifra s’ha destinat, principalment a la compra d’actius, reformes d’instal·lacions, projectes d’innovació i accions de posicionament. Entre els mesos de gener i juny s’han dut a terme 1.300 operacions repartides per Catalunya, les Illes Balears, la Comunidad de Madrid, Canàries i Andalusia. 

La divisió turística de CaixaBank compta amb una xarxa de 12.000 clients i una cartera de crèdits de 8.400 milions d’euros. En l'àmbit tècnic, el departament és gestionat per un equip de 30 professionals especialitzats en el mercat hoteler i la col·laboració dels més de 2.200 gestors d’assessorament empresarial. En paral·lel, el món turístic també forma part del pla estratègic 2022-2024, on CaixaBank mobilitza 64.000 milions per facilitar la transició sostenible de les empreses i el conjunt de la societat.

La setmana passada, CaixaBank tancava el balanç global del primer semestre amb un benefici de 2.137 milions d’euros, una xifra que representa un increment d’un 35,8% en comparació amb el mateix període del 2022. Tal com recullen les dades enviades a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, els ingressos de l’activitat bancària s’han disparat un 31,3% fins als 7.110 milions. En l’àmbit de les comissions, CaixaBank ha reduït la recaptació (-4,2%) amb 1.846 milions, principalment per la davallada de les comissions bancàries. 

“En un context de normalització dels tipus d’interès, els marges avances de manera significativa”, apunta Gonzalo Gortázar. El conseller delegat de CaixaBank creu que “aquest sòlid resultat és conseqüència de la bona marxa de l’activitat comercial i una gestió prudent del risc de crèdit”. L’alt directiu també ha volgut destacar com “la fortalesa financera i la recuperació d’una rendibilitat raonable permet a l’entitat mantenir una relació adequada amb l’accionista”. Actualment, CaixaBank té actius en gestió per valor de 156.111 milions d’euros (+5,5%), 111.340 milions en patrimoni gestionat en fons d’inversió (+6,4%) i 44.771 milions d’euros en plans de pensions (+3,4%).

Més informació
CaixaBank registra un benefici de 2.137 MEUR
CaixaBank detecta una desacceleració del mercat immobiliari
Gortázar i l'escenari polític: "la incertesa no és bona notícia per l'economia"
Avui et destaquem
El més llegit