CaixaForum Barcelona instal·larà el primer bosc vertical amb arbres en suspensió

La Fundació ”la Caixa” celebra el 20è aniversari del centre cultural oferint a la ciutat un projecte únic que combina art i medi ambient

CaixaForum Barcelona instal·larà el primer bosc vertical amb arbres en suspensió CaixaForum Barcelona instal·larà el primer bosc vertical amb arbres en suspensió

Per celebrar el 20è aniversari de l’equipament cultural, la Fundació ”la Caixa”, amb la col·laboració de Fira de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, regala a la ciutat un bosc vertical únic de 535 m2 de superfície de façana vegetada i 220 m2 de tancaments (12 m d’alçada i 50 m d’amplada), format per 22.000 plantes i 15 arbres de grans dimensions en suspensió. D’aquesta manera, l’antiga paret del Palau de la Metal·lúrgia del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona es convertirà a partir de desembre en una gran porta verda d’entrada que connectarà la muntanya de Montjuïc amb Barcelona, unint natura i ciutat, i integrant-se a l’entorn, a la plaça oberta a la ciutadania després de l’enderroc de l’antic restaurant La Pèrgola l’any 2014. El bosc vertical gira al voltant del concepte d’arrels en referència a la cerca de l’aigua. En coherència, el projecte optimitzarà els recursos hídrics amb la recirculació de les aigües de reg i la captació i l’ús d’aigües de pluja.

Amb aquest singular bosc vertical, CaixaForum vol enllaçar els objectius de la Fundació ”la Caixa” de millora de la societat a través de la cultura i la ciència amb el compromís de l’Ajuntament de Barcelona per estendre els corredors i els espais verds de la ciutat com a mesura de millora mediambiental. També posa en relleu el patrimoni singular i la importància de l’arquitectura i el paisatge en la qualitat de vida de la ciutadania.

Amb aquesta instal·lació, la Fundació ”la Caixa” commemora el 20è aniversari de CaixaForum Barcelona, que durant les últimes dues dècades s’ha convertit en un equipament cultural de referència per la ciutat: ha organitzat un total de 214 exposicions i rep una mitja de 800.000 visitants cada any.

Avui et destaquem
El més llegit