Calendari laboral 2020: més caps de setmana llargs

Quatre festius cauen en dilluns o divendres, mentre que el dia de la Immaculada és un dimarts i permet fer un pont al desembre

El calendari laboral del 2020 té més festius en dilluns o divendres | iStock El calendari laboral del 2020 té més festius en dilluns o divendres | iStock

Quins festius hi ha aquest 2020? El calendari laboral d'aquest any que comença tindrà quatre caps de setmana llargs i el pont de desembre, de quatre dies, a part de la Setmana Santa i Nadal. A més, les festes locals de Barcelona afegeixen un festiu més en dilluns i un possible pont al setembre. 

A tot Catalunya, durant el primer trimestre no hi haurà cap festiu. Els primers dies no laborables seran per Pasqua: el 10 d'abril és Divendres Sant, mentre que el 13 d'abril se celebra la Pasqua Florida. Dues setmanes després, la festa del treball, el primer de maig, cau en divendres. El primer de juny és un dels festius locals de Barcelona, la Pasqua Granada, que és un dilluns.  

Els festius del 2020 a Catalunya | Gencat
 

Enguany, Sant Joan (24 de juny) és just a la meitat de la setmana laboral, un dimecres, que dificultarà els ponts previs a l'estiu. El 15 d'agost -l'Assumpció- és un dissabte. La Diada Nacional de Catalunya serà un divendres i serà el primer cap de setmana llarg del curs escolar. A la capital catalana, la Mercè (24 de setembre) permetrà un possible pont en caure un dijous.

La festa nacional de l'Estat espanyol, el 12 d'octubre, també serà un cap de setmana llarg; cau en dilluns. Un altre dels festius de finals d'any, Tots Sants (1 de novembre) serà un diumenge, igual que el dia de la Constitució (6 de desembre). Les Comunitats Autònomes les poden traslladar a un dia laborable. El pont de desembre podrà ser de quatre dies aquest 2020, ja que el dia de la Immaculada és un dimarts.

Finalment, Nadal serà divendres i Sant Esteve, dissabte. Cap d'any del 2021 també serà un divendres. A la Vall d'Aran, Sant Esteve es substitueix pel dia 17 de juny, la Festa d'Aran. 

La dia de les Illes Balears és el primer de març, un diumenge, mentre que el del País Valencià és el 9 d'octubre, que cau en divendres i permet un cap de setmana de quatre dies als valencians. 

Més informació
El calendari de festius per al 2020
Avui et destaquem
El més llegit