Compte enrere per canviar les últimes pessetes per euros

El 31 de desembre s'acaba el termini per canviar l'equivalent a 1.602 milions d'euros en pessetes que encara hi ha en circulació

La seu del Banc d'Espanya a Tarragona, institució que canvia les pessetes per euros | ACN La seu del Banc d'Espanya a Tarragona, institució que canvia les pessetes per euros | ACN

Recta final i últims quatre mesos per canviar les pessetes per euros. El proper 31 de desembre s'acaba el termini per poder treure's de sobre els vells bitllets i monedes al Banc d'Espanya. Qualsevol persona que encara tingui diners en pessetes els pot bescanviar a l'edifici central de l'entitat –al carrer Alcalá, 48, de Madrid- o en alguna de les sucursals del Banc d'Espanya distribuïdes arreu de l'Estat. Amb l'arribada de l'euro l'1 de gener del 2002, es calcula que hi havia en circulació bitllets i monedes per valor de 48.750 milions d'euros. Des de llavors, s'ha bescanviat un 97% d'aquesta quantitat, però al final del mes de juliol passat encara quedaven per canviar l'equivalent a 1.602 milions.

Per facilitar l'operació de canvi, el Banc d'Espanya ha elaborat un vídeo explicatiu i una sèrie de materials informatius -com fulletons- que es distribuiran a través de les seves sucursals i entitats col·laboradores. A causa de les mesures de seguretat per la covid-19 en edificis públics, per fer aquesta operació de bescanvi de pessetes per euros s'ha de concertar una cita prèvia trucant al 91 338 50 00, entre les 8.00 hores del matí i les 17.00 hores de la tarda, o omplir un formulari disponible a la web del Banc d'Espanya. Els interessats estan obligats a identificar-se amb DNI, passaport o targeta de residència.

Es podran canviar tots els bitlles i monedes de pesseta posats en circulació a partir del 1939. Per als bitllets emesos entre el 1936 i el 1939, serà necessari una anàlisi prèvia per part dels experts del Banc d'Espanya. Igualment es poden canviar totes les monedes commemoratives, com les de 2.000 pessetes i les de col·lecció. Tots els bitllets i monedes es bescanviaran pel seu valor d'un euro per cada 166,386 pessetes.

Més informació
Encara hi ha 273.039,4 milions de pessetes per canviar
Casa Saleta, productes singulars que es poden pagar en pessetes
Avui et destaquem
El més llegit