Càritas reclama "ambició" per la Renda de Ciutadania

L'entitat critica que només el 28% de les persones e situació de pobresa de Catalunya van poder rebre la prestació el 2021

Voluntaris de Càritas al servei d'aliments de l'entitat a Palafrugell | ACN Voluntaris de Càritas al servei d'aliments de l'entitat a Palafrugell | ACN

Càritas Catalunya reclama al Govern una major ambició en el desplegament de la Renda Garantida de Ciutadania. Les deu Càritas amb seu al país critiquen que les prestacions socials al país "es queden curtes" davant d'una situació d'emergència social en què una de cada tres persones viu sota risc d'exclusió social.

Segons Càritas, el darrer informe Foessa de Catalunya alerta que només el 28% de les persones en situació de pobresa extrema va rebre les ajudes promeses per la Generalitat. Segons l'entitat, "els requisits per a accedir-hi són massa excloents", amb uns requeriments elevats i una obligació documental massa estricta a l'hora de justificar la insuficiència de recursos necessària per percebre les prestacions.

L'entitat, així, reclama un paquet de mesures per facilitar i agilitzar l'accés a la RGC. Davant situacions de pobresa sobrevinguda enmig d'una crisi com l'actual, Càritas demana accelerar els terminis de resolució administrativa de la prestació, així com una actualització de la renda de suficiència que s'adapti a l'espiral inflacionista i l'augment dels preus. L'objectiu d'aquestes reformes és "permetre que més persones amb rendes baixes puguin accedir" a la renda garantida.

Des de Càritas critiquen que l'alliberament de recursos que l'Ingrés Mínim Vital ha portat des del 2020 al departament de Drets Socials no hagi suposat un augment real de la despesa en aquest àmbit. Així, l'organització reclama més inversió, i l'harmonització definitiva d'IMV i RGC per equilibrar totes les prestacions contra la pobresa de les diverses administracions.

Més informació
Càritas Barcelona va atendre més de 27.000 persones el 2021
Fundació Naturgy i Cáritas renoven la seva aliança energètica
Càritas de Catalunya engega la seva campanya de Nadal
Avui et destaquem
El més llegit