Càritas: "Han de canviar les Polítiques Actives d'Ocupació"

Gràcies a la fundació Feina amb Cor, l'entitat 1.000 persones han aconseguit un contracte de feina

Coincidint amb la celebració de l'1 de Maig, Dia del Treballador, des de Càritas Diocesana de Barcelona han considerat que, "si bé és cert que les persones han d'adaptar-se a les noves demandes laborals, també han de canviar les Polítiques Actives d'Ocupació per poder donar resposta a aquestes situacions".

Una demanda que l'entitat ha fet arribaR a tothom i que naix del seu coneixement de què està passant a la societat. I és que des que va entrar en funcionament el programa d'acompanyament a l'ocupació de Càritas Diocesana de Barcelona 'Feina amb Cor', fa un any i mig, un total de 1.000 persones han aconseguit un contracte laboral d'un mínim de dos mesos de durada.

Segons ha informat l'entitat religiosa en un comunicat, aquest fet "és motiu d'esperança perquè un miler de persones hagin aconseguit incorporar-se al mercat laboral en l'últim any i mig, ja que abans de ser ateses per Feina amb Cor, aquestes persones es trobaven en una situació de molta vulnerabilitat". En el seu comunicat, l'entitat ha assegurat que "la gran majoria de treballadors havia esgotat les prestacions per desocupació o estaven a punt de fer-ho, tenien fills a càrrec seu i feia més d'un any que estaven en una situació de desocupació".

"Entrar amb més força al mercat laboral"
L'entitat també ha destacat la importància del procés d'acompanyament. "L'orientació i el suport per a la recerca de treball, juntament amb l'acompanyament personalitzat que, al llarg de sis mesos que han rebut per part d'un assessor, els ha permès adquirir noves habilitats i enfortir les que ja tenien per entrar amb més força al mercat laboral", ha informat en el comunicat.

L'entitat ha alertat també que "l'actual panorama laboral el dibuixen les persones que contínuament entren i surten del mercat de treball, amb contractes temporals. Per això, des de Càritas alertem que, ara, els camins vitals, marcats en gran part per les oportunitats laborals, tenen moltes dificultats per consolidar-se".
Avui et destaquem
El més llegit