La carrega aèria a l'aeroport del Prat creix un 11% el 2018 amb 175.000 tones

És el quart any consecutiu de creixements i Barcelona es consolida dins el top 20 d'aeroports de càrrega europeus

Un avió a punt d'enlairar se des de l'Aeroport del Prat. | Cedida Un avió a punt d'enlairar se des de l'Aeroport del Prat. | Cedida

La càrrega aèria a l'aeroport de Barcelona-El Prat ha moderat el creixement el 2018 amb un augment estimat de l'11% en relació a l'any passat, segons un informe de l’Observatori de Trànsit Aeri de la Cambra de Comerç de Barcelona. És el quart any consecutiu amb increments de dos dígits però els últims tres exercicis van ser superiors al 14%. L'estudi estima que enguany el volum total de la càrrega aèria se situarà al voltant de les 175.000 tones. La Cambra de Comerç de Barcelona ha destacat que l'aeroport del Prat s'ha consolidat dins del top 20 d'aeroports de càrrega europeus.

Les companyies de l'Orient Mitjà Emirates i Qatar lideren el rànquing de companyies de càrrega al Prat amb el 25% del total de càrrega transportada. De fet, superen en volum de càrrega els integradors tradicionals UPS i DHL. 

Segons apunta l'informe, les exportacions aèries catalanes es distribueixen principalment entre Àsia i Oceania (31%), Amèrica del Nord (22%), Amèrica Llatina (20%) i Orient Mitjà (17%). El principal sector econòmic per volum de càrrega aèria transportada és el de moda però el que més creix és el de maquinària (amb un augment del 31%).

El sector amb major quota respecte del total transportat al mercat espanyol són els productes farmacèutics i químics (43%). L'exportació de mercaderies perilloses representa un 7% del total d'exportacions de càrrega aèria al Prat.

Més informació
El Prat supera per tercer any els tres milions de viatgers al novembre
EasyJet enllaçarà el Prat amb destins transoceànics
El Prat, 6è aeroport amb més passatgers de la UE
Avui et destaquem
El més llegit