Els catalans prioritzen els aliments saludables en les seves compres

El 83,3% dels enquestats per l'Observatori Bonpreu i Esclat afirmen tenir en compte els productes saludables a l'hora d'anar al supermercat

Les persones majors de 65 anys són les que prioritzen més tenir una alimentació saludable Les persones majors de 65 anys són les que prioritzen més tenir una alimentació saludable

El 83,8% dels catalans té en compte els aliments saludables a l'hora de fer la compra, tot i que destaquen els lleidatans com els més sensibilitzats en aquest aspecte (87,7%). Així ho ha establert el segon informe de l'Observatori Bonpreu i Esclat del consum alimentari a Catalunya.

Tot i així, la sensibilitat cap a la compra de productes saludables presenta variacions segons l'edat dels compradors. Per als joves fins a 25 anys, la predisposició a comprar productes naturals només actua en un 68,5% dels casos, mentre que per als més grans de 65 anys es dóna en un 92,5% de les compres.

A més, les dones (un 84,4%) són les que més prioritzen l'alimentació saludable, tot i que la diferència respecte als homes no és molt rellevant, atès que aquests s'hi preocupen un 81,2% dels enquestats.

Segons les enquestes de l'Observatori, els greixos condicionen al 65,1% dels consumidors a l'hora de fer la compra. Li segueixen els conservants i additius (56,1%) i el sucre (48,5%) com a preocupacions en l'alimentació.

La preferència cap als productes ecològics és rellevant per al 26,7% dels compradors, tot i que els que presenten una major sensibilitat cap aquesta qüestió són les persones entre 26 i 35 anys. A més, per territoris, destaquen els habitants de Girona (29,6%) i Barcelona (27,6%). Per sexes, són les dones les que lideren aquesta tendència, amb un 28%, enfront del 23,4% dels homes, segons informa l'empresa en un comunicat.

D'altra banda, les etiquetes nutricionals són la principal font d'informació que utilitzen els compradors per detectar els productes saludables, en un 39,6% dels casos. Les segueixen els professionals de la salut (22,1%) i la mateixa experiència (19,6%). 

Més informació
El consum alimentari representa el 16,7% de la despesa de les llars
Com ha canviat l'interior de les neveres catalanes en 50 anys?
'Tuppers' que cuiden l'alimentació
Avui et destaquem
El més llegit