Catalunya assoleix les 50.000 instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic

El Departament d’Acció Climàtica registra més de 25.000 muntatges el 2022 amb pràcticament 400MW de potència

La consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà | ACN La consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà | ACN

Catalunya ha assolit les 50.000 instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic amb pràcticament 400MW de potència. Durant el 2022 se n’han registrat 25.711, més del doble que en tot l’any passat. De fet, en els darrers mesos el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural afirma que està registrant més de 3.000 instal·lacions noves cada mes, un fet que la seva consellera, Teresa Jordà, ha definit com una “autèntica revolució de les teulades”.

El departament ho atribueix a l’impacte positiu del decret llei 24/2021 que en simplifica la gestió administrativa i sosté que es tracta d’un procés que s’ha accelerat ràpidament per l’augment dels preus de l’energia.

L'escalada incessant del preu de la llum ha disparat l'interès de molts consumidors per "desconnectar-se" del sistema elèctric tradicional. Una de les fórmules més habituals per fer-ho són els models d'autoconsum basats en la instal·lació de plaques solars i bateries que permeten retallar més d'un 90% la factura elèctrica i acabar pagant, en un habitatge familiar tipus de 100 metres quadrats, factures d'uns dotze euros mensuals.

Avui et destaquem
El més llegit