Catalunya acollirà la Circular Economy Hotspot

La candidatura catalana s’ha imposat a les de Canadà, Dinamarca, Taiwan i Eslovènia per albergar la trobada internacional el 2020

El director de l’Agència de Residus i la resta de la delegació catalana recullen la menció | Territori El director de l’Agència de Residus i la resta de la delegació catalana recullen la menció | Territori

La candidatura de Catalunya ha guanyat el procés per acollir l’edició de l’any 2020 del Circular Economy Hotspot, una trobada internacional de governs, empreses i organitzacions, on els països mostren les seves polítiques i accions encaminades cap al desenvolupament de l’economia circular. En un comunicat del Departament de Territori i Sostenibilitat, la secretària de Medi Ambient de la Generalitat, Marta Subirà, s'ha mostrat "molt satisfeta" per la decisió que s'ha pres aquest dijous a Glasgow durant la celebració del Circular Economy Hotspot, que aquest any té lloc a Escòcia.

El Govern celebra que Catalunya podrà ser la seu d’aquesta "important trobada" i mostrar a la resta de països participants totes les iniciatives i projectes que promouen l’economia circular, tant des de l’administració pública, com des de l’àmbit privat i no governamental.

Més info: Economia circular: el residu com a recurs

Catalunya ha aconseguit imposar-se a les candidatures de Canadà, Dinamarca, Taiwan i Eslovènia. Subirà ha defensat que s'ha presentat "una proposta que destacava la feina que el Govern català impulsa des de fa uns anys amb l’aprovació, al seu moment, de l’Estratègia d’economia verda i circular; amb el Pacte Nacional per a la Indústria i amb l’Estratègia d’ecodisseny". A més, ha afegit que s'ha guanyat el procés competitiu gràcies també al suport que han mostrat les empreses, entitats i centres de recerca que han participat en l’edició d’enguany.

La delegació catalana estava formada per una vintena de representants de diferents empreses, associacions professionals i centres de recerca que estan treballant en l’àmbit de l’economia circular. 

Més informació
L'ICF donarà prèstecs a projectes d'economia verda i circular
Les empreses que més impulsen l'economia circular
Avui et destaquem
El més llegit