Catalunya crearà 200.000 llocs de treball en dos anys

Manpower Group preveu que l'economia catalana generi un creixement de l'ocupació del 2,9% anual fins a finals de 2023

El sector serveis liderarà una recuperació marcada per la parcialitat i la temporalitat | EP El sector serveis liderarà una recuperació marcada per la parcialitat i la temporalitat | EP

L'economia catalana crearà més de 200.000 llocs de treball entre els exercicis 2022 i 2023, segons el buscador d'ocupació Manpower Group. El teixit productiu del país generarà, tal com ha presentat la companyia en el seu Índex de perspectives d'ocupació, nous llocs de treball a un ritme del 2,9% anual, dues dècimes superior a la mitjana de l'Estat espanyol.

En la presentació de l'informe, que l'empresa ha fet de la mà del catedràtic emèrit d'Economia Aplicada de la UAB Josep Oliver, Manpower Group constata que, a aquest ritme, Catalunya tindrà 3,6 milions de persones ocupades l'any 2023, superant els nivells anteriors a la crisi financera de 2008, el que suposa una reducció de l'atur d'entre el 7,5 i el 10,2%.

L'estudi preveu, amb tot, que el sector dels serveis personals privats – hostaleria, comerç i transports, entre altres – lideraran la creació d'ocupació amb prop del 75% dels nous llocs de treballs generats. Per darrere del sector destaca també la creació d'ocupació de la indústria, amb un creixement del 3%, el mateix que el del conjunt del sector serveis.

Segons l'informe elaborat pel buscador d'ocupació, les dones, les persones de més de 35 anys, les persones amb alt nivell d'estudis i les persones estrangeres seran els col·lectius que més es beneficiaran d'aquest creixement, amb increments en l'ocupació d'entre el 3 i el 5,5%. Pel que fa a tipus de relacions laborals, el creixement més important es podrà observar en assalariats temporals i a jornada partida, ambdós amb increments del 5,1% – en tant que, afirma el grup, els contractes indefinits i a jornada completa "ja s'han recuperat l'any 2021".

Més informació
Les companyies invertides per BStartup generen 1.300 llocs de treball
Una empresa catalana invertirà 25 milions d'euros i crearà 150 llocs de treball a Sant Cugat
Avui et destaquem
El més llegit