Catalunya es mou amb cotxes híbrids i elèctrics

És una de les comunitats autònomes on es matriculen més cotxes híbrids i elèctrics, amb un increment del 70% respecte del mateix període de l'any passat

Catalunya figura entre les comunitats autònomes on el mes d'abril passat es van matricular més vehicles híbrids i elèctrics, segons les dades facilitades aquest dimarts. Les matriculacions de vehicles híbrids van pujar el mes d'abril un 70,47% a Catalunya, mentre que en el conjunt d'Espanya aquesta pujada va ser del 70,5%, sempre en comparació del mateix període de l'any anterior. Pel que fa als cotxes elèctrics, la pujada de matriculacions a l'abril a Catalunya va ser del 71,43% i en el conjunt espanyol va ser del 19,6%.

Aquestes dades les han facilitat aquest dimarts les associacions nacionals de fabricants (Anfac) de concessionaris (Faconauto) i de venedors (Ganvam), que afegeixen a l'estadística la caiguda del 16,7% dels elèctrics Renault Twizy que no es consideren turismes per tractar-se d'un quadricicle.

A l'abril s'han matriculat 61 turismes elèctrics, 5 unitats de Twizy i 1.216 de turismes híbrids. Amb aquestes dades s'arriba a valors de tancament per al primer quadrimestre de l'any que situen el mercat dels turismes elèctrics en 126 unitats matriculades, amb un creixement per a aquest període del 102,38%. Del Twizy se n'han matriculat 36 unitats, fet que suposa un increment del 28,57%.

El mercat dels híbrids suma 5.396 registres en el quadrimestre, amb un creixement del 76,57%, segons les dades facilitades per les patronals del sector. En aquest últim mercat, les Comunitats Autònomes més actives el mes d'abril passat han estat les de Madrid (337 unitats), Catalunya (254 unitats) i Andalusia (227 unitats).

En les matriculacions d'elèctrics les destacades han estat les de Madrid, amb 25 unitats; i Catalunya, amb 24. La següent, a gran distància, seria Andalusia, amb 4. Pel que fa als Twizy, Catalunya lidera les matriculacions (amb 2), seguida de Madrid, Balears i Andalusia, totes amb 1 unitat
Avui et destaquem
El més llegit