Catalunya genera més de 500 auditors a l'any

Tres de cada quatre nous empleats al sector es contracten directament a la facultat

El sector de l'auditoria crea cada any a tota Espanya prop de 2.100 llocs de treball dels quals un 25% corresponen a firmes catalanes. Segons explica el president del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya (CCJCC) en un comunicat, Daniel Faura, "el sector s'està convertint en una oportunitat professional pels més joves, atès que de cada quatre incorporacions a les firmes auditores, tres corresponen a alumnes sortits directament de la facultat".

Per poder acostar la professió als estudiants, el CCJCC ha organitzat la jornada Auditor per un Dia, durant la qual un grup de 58 alumnes seleccionats ha tingut l'oportunitat de passar una jornada laboral completa en una de les 20 firmes auditores participants en l'edició d'enguany. Els estudiants seleccionats provenen de titulacions com graus d'Administració i Direcció d'Empreses, Economia i dobles graus com els de ADE i Dret o ADE i Enginyeria Informàtica.

Faura destaca que "l'auditoria suposa una doble oportunitat professional pels joves, ja que d'una banda, ofereix la possibilitat de realitzar-se professionalment en el sector, i de l'altre, constitueix una escola per a moltes de les persones que seran en el futur directius de Pimes o multinacionals".

El fet d'incorporar els joves dins de les firmes durant la jornada ve donat, en paraules del president dels auditors catalans, "pel fet que en aquesta professió és fonamental el treball en equip", el que suposa que els aspirants hagin de posseir un seguit d'habilitats socials com ara empatia, lideratge i bona interrelació amb els companys i amb els clients.

Faura també destaca que al llarg de les anteriors edicions la jornada Auditors per un Dia ha ajudat a despertar vocacions i "són moltes les firmes participants que han trobat més endavant als joves que han passat per aquestes pràctiques en els seus processos de selecció", explica el president.
Avui et destaquem
El més llegit