Catalunya lidera les sol·licituds de patents europees a l'Estat

De les 1.954 peticions fetes des d'Espanya, 653 les van fer empreses i inventors catalans, el que representa gairebé un 34% de les sol·licituds emeses

Demostració de l'aplicació de la tecnologia 'low code' en un cotxe de Fórmula 1 | ACN Demostració de l'aplicació de la tecnologia 'low code' en un cotxe de Fórmula 1 | ACN

Catalunya ha liderat l'any 2021 les sol·licituds de patents a l'Oficina Europea de Patents (EPO), segons dades de la mateixa entitat. De les 1.954 peticions fetes des d'Espanya, 653 les van fer empreses i inventors catalans, el que representa gairebé un 34% de les sol·licituds emeses des de l'estat.

A escala estatal, les sol·licituds de patents van créixer un 8,9% el 2021 respecte de l'any anterior. Segons el portaveu de l'EPO, Luis Berenguer, aquest increment és "una mostra dels indicis de recuperació" pel que fa a innovació i desenvolupament a l'estat després de l'impacte de la pandèmia.

L'últim informe de patents de l'EPO mostra quasi una quarta part de les innovacions a l'estat són en tecnologies sanitàries. La tecnologia amb més sol·licituds de patent d'Espanya a l'OEP l'any 2021 ha estat la farmacèutica, amb un creixement del 7,4% respecte de l'any anterior. La maquinària elèctrica, els aparells i l'energia és la segona categoria amb més peticions, amb un increment del 22% més que l'any 2020.

 

Avui et destaquem
El més llegit