Catalunya liderarà la contractació d'estiu

El Principat concentrarà 256.000 nous llocs de feina durant la temporada turística, un 14% més que el 2016

Aquest estiu se signaran 256.000 contractes a Catalunya Aquest estiu se signaran 256.000 contractes a Catalunya

El turisme estira de la contractació i, després de les bones xifres que ha deixat la Setmana Santa, la tendència a la baixa es mantindrà pel començament de la temporada estiuenca, que, com cada any, incorpora milers de treballadors al mercat laboral durant els mesos de més afluència turística.  Els darrers mesos de juny a setembre han suposat un impuls de la contractació de fins al 20%, retornant la contractació a nivells previs a la crisi econòmica. Aquest any, segons Adecco, els pronòstics són encara millors i es preveu que la campanya estiuenca generi un 14% més de contractes a Catalunya, que liderarà la creació de llocs de feina al conjunt de l’Estat, on la contractació pujarà un 16% més que el 2016.

Aquest augment generarà 256.000 llocs de feina al Principat en àrees típicament lligades a la temporada estiuenca: hostaleria, turisme, però també als serveis en general i a la indústria. Al conjunt de l’Estat es preveu que es creïn 1.299.100 contractes de treball, la gran majoria temporal.

Perfils

Pel que fa al perfil més demandat en aquest període estival, cal citar a cuiners, ajudants de cuina, cambrers, agents de viatges, cambrers de pis, monitors de temps lliure o animadors i socorristes, mentre que al sector industrial se sol·licitaran operaris de producció, carretoners, tècnics de manteniment, operaris industrials i enginyers de producció i de qualitat seran també molt requerits aquest estiu.

Els comerços necessitaran contractar dependents, promotors, comercials, reposadors, caixers, personal d'atenció al client i venedors, entre d'altres perfils i el sector d'alimentació requerirà manipuladors d'aliments i el sector de contact center demandarà teleoperadors.

Un requisit indispensable per trobar feina aquest estiu seran els idiomes, encara que l'anglès segueix sent el més demandat, en els últims anys també es busca treballadors que parlin alemany, rus o francès.

Catalunya, líder en ocupació

L'ocupació en la campanya d'estiu reflecteix una gran concentració territorial. Com ja ha passat en altres ocasions, només en les autonomies de Catalunya, la Comunitat de Madrid i Andalusia es crearà la meitat del total de llocs de treball estivals. Entre les tres sumaran gairebé 600.000 nous contractes, és a dir, que un de cada dos nous treballadors haurà trobat feina en aquestes comunitats.

No obstant això, les comunitats autònomes de Múrcia i el País Valencià també experimentaran un boom laboral durant els propers mesos. Si se suma el nombre de llocs de treball que crearan aquestes dues regions als de Catalunya, la Comunitat de Madrid i Andalusia, resulten prop de 870.000 contractes, un 67% del total, reflectint el marcat component turístic d’aquestes zones.

Més informació
PwC contractarà més de 500 recent llicenciats
El millor sou és d'informàtic, autònom i universitari
LinkedIn ja té 500 milions de currículums
Avui et destaquem
El més llegit