Catalunya registra 31 treballadors morts a la feina en el que portem de 2022

La majoria de sinistres, segons UGT, es podrien haver evitat amb mesures preventives idònies

Catalunya registra 31 treballadors morts a la feina en el que portem de 2022 | ACN Catalunya registra 31 treballadors morts a la feina en el que portem de 2022 | ACN

La UGT denuncia l'increment de sinistralitat laboral que s'ha registrat durant aquest any, amb 31 persones que han perdut la vida mentre treballaven des del gener, 7 més que els que es van produïr entre gener i maig del 2021. En un comunicat, el sindicat remarca que només durant el mes de maig han mort 9 treballadors a Catalunya.

Aquests accidents, expliquen, han estat provocats per agents materials, caigudes d'alçada, infarts, causes naturals i accidents de trànsit. La majoria de sinistres, afegeixen, "es podrien haver evitat amb mesures preventives idònies". Per territoris, el sindicat ha destacat la situació a Girona on hi ha hagut 7 accidents mortals fins ara, un més dels que es van patir durant tot l'any 2021.

Davant d'aquest panorama, l'organització sindical que dirigeix Camil Ros exigeix les empreses que adoptin mesures preventives per evitar l'exposició a aquests riscos amb proteccions col·lectives, com ara tancaments o baranes; arnesos i sistemes de protecció anticaigudes; instal·lació de línies de vida, així com formació i informació adequada dels treballadors.

Avui et destaquem
El més llegit