Catalunya participa en tres projectes europeus per la transformació digital i sostenible del turisme

Med Pearls, Restart Med! i Tourbit són els programes en què actualment col·labora l’Agència Catalana de Turisme

L'Agència Catalana de Turisme | Cedida L'Agència Catalana de Turisme | Cedida

El Departament d’Empresa i Treball, mitjançant l’Agència Catalana de Turisme, participa en tres projectes europeus per impulsar l’oferta turística sostenible i incentivar la transformació digital d’aquest sector: Med Pearls, Restard Med! i Tourbit.

El Med Pearls, projecte de cooperació transfronterera, té com a objectiu la creació de 26 experiències turístiques sostenibles en diversos països de la Mediterrània. Concretament a Catalunya, l’Agència Catalana de Turisme ha atorgat sis subvencions de 16.000 euros a agències de viatges catalanes per crear producte turístic sostenible a l’Anoia, la Ribera d’Ebre i les Garrigues. Aquests productes, juntament amb els que es creïn des d’Itàlia, Grècia, Jordània, Palestina i Egipte, es promocionaran a les fires ITFM de Paris, TTG de Rimini i WTM de Londres.

Pel que fa al projecte Restard Med!, recopila bones pràctiques i eines de projectes elaborats a la conca mediterrània en els darrers 10 anys en turisme sostenible i preveu crear una xarxa mediterrània específica per aquest àmbit. Finalment, Tourbit és el projecte que lidera l’Agència Catalana de Turisme, i té la finalitat d’impulsar la digitalització de les pimes turístiques. En aquest sentit, ha creat la comunitat TourBIZZ, que disposa d’un espai específic sobre tecnologia i digitalització per oferir a les pimes turístiques i altres actors del sector un espai de suport en el seu procés de digitalització. 

Avui et destaquem
El més llegit