Catalunya, líder en turistes estrangers (i despesa)

El territori català rep més de 8 milions de turistes internacionals el primer semestre i creix un 3,2% el mes de juny

Turistes a Plaça Catalunya | iStock Turistes a Plaça Catalunya | iStock

Catalunya és de lluny el territori de l’Estat que ha rebut més visitants estrangers durant els sis primers mesos de l’any, amb un total de 8.619.746 turistes, tot i registrar un descens del 0,8% en relació al primer semestre del 2017, segons dades de l’Estadística de Moviments Turístics a les Fronteres (Frontur) que publica l’Institut Nacional d’Estadística (INE). 

Més info: Les ciutats amb més viatgers internacionals

Així doncs, Catalunya ha tornat a superar els 8 milions de turistes estrangers de gener a juny, situant-se per sobre dels 6,8 milions de visitants internacionals que han escollit les Illes Canàries com a la seva destinació de vacances, amb un descens del 2,1% en relació amb el mateix període del 2017.

Al juny? Balears o Catalunya

Durant el mes de juny, han arribat al territori català un total de 2.090.369 persones foranes, la qual cosa suposa un increment del 3,2% respecte al juny de l’any passat, el territori català s’ha situat com el segon de l’Estat amb un nombre de turistes forans més alt, acaparant el 24,5% del total de visitants estrangers de l’Estat Espanyol.

Catalunya es troba aquest mes per darrere de les Illes Balears, que han rebut un total de 2.121.469 persones el juny, la qual cosa suposa el 24,8% dels turistes arribats a l’Estat.

Més info: Un país amb 121 milions de turistes?

En el conjunt de l’Estat espanyol, el nombre de visitants estrangers al juny s’ha situat en les 8.541.181 persones, un 1,3% més que al juny de l’any passat. En el primer semestre, han arribat 37.114.849 estrangers, la qual cosa suposa un increment de l’1,8% respecte al mateix període del 2017.

El principal país emissor de turistes de Catalunya al juny ha estat França, que ha aportat el 14,7% del total de visitants forans, mentre que en el conjunt de l'Estat el principal emissor ha estat el Regne Unit, amb el 25,3% dels turistes.

La factura puja a...

En els primers sis mesos d'aquest any, els turistes estrangers s'han gastat a Catalunya un total de 8.938 milions d'euros, el 22,9% del total que van deixar els forans a l'Estat espanyol i una xifra que suposa un increment del 8,5% en relació amb el primer semestre del 2017, segons les dades publicades per l'Enquesta de Despesa Turística que també publica l'INE.

Catalunya s'emporta el 25,6% del total de despesa turística de l'Estat

La despesa total dels turistes internacionals a Catalunya durant el juny s’ha enfilat fins als 2.402 milions d'euros, un 13,6% més que al mateix període de l'any passat. Amb aquestes xifres, cada turista estranger ha deixat de mitjana en la seva visita de 5,8 dies al voltant de 1.149 euros, un 10,2% més que al juny de l'any passat. La despesa mitjana diària del turista forà s’ha situat en els 198 euros, un 4,6% més.

Així doncs, Catalunya és el territori de l'Estat on els turistes estrangers gasten més, absorbint el 25,6% del total de la despesa que s’ha fet al juny a l'Estat i suposa concentrar un de cada quatre euros que els forans s’han gastat al conjunt d’Espanya. 

Més informació
El turisme: un sector que no podem menysprear
Mireia Massagué: "Barcelona és una jungla en turisme"
Avui et destaquem
El més llegit