Catalunya lidera el projecte europeu Reset amb 15 empreses socials

Les companyies seleccionades participaran en missions empresarials a Suècia, Alemanya i Irlanda

Joan Romero, conseller delegat d'Acció, que ha aconseguit el lideratge del projecte europeu Reset | ACN Joan Romero, conseller delegat d'Acció, que ha aconseguit el lideratge del projecte europeu Reset | ACN

El projecte Reset de la Unió Europea tindrà Catalunya com a protagonista. L'empresa per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Coneixement, Acció, n'ha aconseguit el lideratge i es troba en procés de triar 15 empreses socials catalanes que hi participaran. Finançada amb fons del programa Cosme, la iniciativa consisteix a intercanviar coneixements i experiències amb empreses sueques, alemanyes i irlandeses del mateix sector. 

En total, hi participaran una cinquantena de companyies. Si Acció ha aconseguit el lideratge del projecte al territori, a Suècia s'encarrega la regió d'Östergötland, a Alemanya se n'encarrega el Departament d'Economia, Energia i Empreses de la regió de Berlín, i a Irlanda, Probal, que forma part del Departament d'Inclusió Social i Desenvolupament del govern irlandès. També hi participa la Xarxa Europea de Ciutats i Regions per l'Economia Social (REVES).

Reset dura un any, durant el qual les empreses que ara cada entitat s'ha d'ocupar de seleccionar podran participar en missions empresarials a cadascun dels territoris que en formen part. Així, cada una de les entitats oferirà la seva expertesa en algun àmbit de desenvolupament social. En el cas d'Acció, se centrarà en la internacionalització d'empreses socials.    

"El projecte Reset ens permetrà seguir desenvolupant els passos fets amb el projecte RaiSE, també liderat per Acció, i posar en valor l'important rol que jugaran les empreses socials en la recuperació econòmica", ha indicat a través d'un comunicat el conseller delegat d'Acció, Joan Romero. Un dels objectius d'aquest programa és, precisament, incloure les empreses d'economia social en la línia de recuperació dels efectes sobre l'economia de la covid-19 que ha establert la UE. 

Més informació
El nostre benestar social està en joc
Avui et destaquem
El més llegit