Catalunya tindrà 88 punts públics de recàrrega ràpida de vehicle elèctric

Actualment la xarxa compta amb 66 punts i en sumarà 22 més els pròxims mesos

El director de l'Institut Català de l'Energia (ICAEN), Manel Torrent, a l'inici de l'assemblea de la Taula d'Infraestructures de Recàrrega del Vehicle Elèctric a Catalunya El director de l'Institut Català de l'Energia (ICAEN), Manel Torrent, a l'inici de l'assemblea de la Taula d'Infraestructures de Recàrrega del Vehicle Elèctric a Catalunya

La xarxa pública catalana de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics té 66 estacions i en sumarà 22 més els pròxims mesos. La Generalitat, a través de l'Institut Català de l'Energia (ICAEN), ha adjudicat 854.750 euros perquè diversos municipis despleguin les noves estacions, que s'haurien de construir a principis de 2019 per assolir les 88 estacions actives. Les 22 noves estacions estaran situades a quinze ubicacions: Manresa, Lleida, Figueres, Montmeló, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Sant Feliu de Guíxols, Tarragona, Vilobí d'Onyar, Cambrils, Móra la Nova, Móra d'Ebre, Cervera, Sant Vicenç dels Horts, Vic i el Vendrell. El director de l'ICAEN, Manel Torrent, ha explicat aquest dilluns que confien acabar 2019 amb més d'un centenar d'estacions perquè "tothom tingui a menys de 30 quilòmetres de distància un punt de recàrrega ràpida".

La Generalitat confia acabar 2019 amb més d'un centenar d'estacions perquè "tothom tingui a menys de 30 quilòmetres de distància un punt de recàrrega ràpida"

Torrent ha explicat a l'inici de l'assemblea de la Taula d'Infraestructures de Recàrrega del Vehicle Elèctric a Catalunya que d'aquesta manera s'estaria complint l'objectiu fixat pel Pla estratègic per al desplegament d'infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019 (PIRVEC).

Les noves localitzacions augmenten la cobertura geogràfica de la xarxa ràpida de recàrrega, que té com a funció donar suport a la demanda de mobilitat interurbana dels ciutadans i proporcionar-los la seguretat de que podran disposar d’estacions de recàrrega ràpida quan facin desplaçaments llargs pel territori en vehicle elèctric. Les estacions de recàrrega ràpida proporcionen una autonomia d’uns 120 quilòmetres en 30 minuts. L’objectiu és que l’any 2019 la xarxa ràpida de recàrrega assoleixi les 100 estacions que el PIRVEC estableix com a objectiu, i que tot el territori català tingui un punt de recàrrega ràpida a menys de 30 quilòmetres. Des de l’any 2016, la Generalitat ha destinat 2,29 milions d’euros en el desplegament d’aquesta xarxa de 88 estacions.

punts de recàrrega de cotxe elèctric a catalunya

Avenç de la mobilitat elèctrica

La mobilitat elèctrica s’està consolidant a Catalunya. En l’actualitat, ja circulen més de 12.000 vehicles elèctrics per les carreteres catalanes; a més, un 1% dels nous turismes matriculats i un 4% de les noves motocicletes matriculades són elèctrics, mentre que un 9% dels turismes matriculats són híbrids.

La Generalitat, a través de l’ICAEN, ha contribuït a l’impuls de la mobilitat elèctrica mitjançant la creació del Pla estratègic per al desplegament d'infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019 (PIRVEC) i l’impuls de la Taula d’Infraestructures de recàrrega del vehicle elèctric a Catalunya (TIRVEC), un òrgan que reuneix a tots els agents del sector amb l’objectiu d’identificar i superar les barreres que limiten la implantació del vehicle elèctric.

A més del desplegament de la xarxa pública de recàrrega ràpida, en el marc del PIRVEC també s’ha constituït l’Aliança de municipis per a la interoperabilitat –que facilita que l’accés a les estacions de recàrrega amb una única targeta d’usuari a tots els ciutadans-, s’ha format més de 300 instal·ladors en la col·locació de punts de recàrrega vinculats a aparcaments privats, s’ha elaborat un mapa visar d’estacions de recàrrega perquè els usuaris puguin consultar la ubicació i l’estat dels punts de recàrrega en temps real, i s’han realitzat propostes normatives al govern de l’Estat per tal de fomentar l’electrificació del transport per carretera.

Més informació
Més punts de recàrrega de cotxes elèctrics a Catalunya
Endesa instal·larà 108.000 punts de recàrrega de vehciles elèctrics
Catalunya arriba als 126 punts de recàrrega per al vehicle elèctric
Avui et destaquem
El més llegit