Catalunya és el segon territori europeu amb més pes logístic al PIB

El sector representa el 14,4% de l'economia del país, que queda només per darrere dels Països Baixos i molt per sobre de la mitjana espanyola

La logística representa prop del 15% del PIB català | EP La logística representa prop del 15% del PIB català | EP

Catalunya és el segon territori europeu amb més pes del sector logístic al Producte Interior Brut. Segons ha registrat l'Observatori de la Logística 2021, el país estaria només per darrere dels Països Baixos en importància econòmica de la logística, amb 14,4% de la producció nacional, tot i la caiguda del 8,5% de la gestió de productes a Catalunya per la pandèmia.

Segons les xifres de l'observatori, Catalunya compta amb un total de 499 startu dedicades a la logística, amb 351 dedicades íntegrament al sector. Les emergents logístiques catalanes creen més de 3.600 llocs de treball. El 60% de les noves empreses logístiques catalanes es concentren a la demarcació de Barcelona.

La presentació de l'informe ha anat a càrrec del secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, acompanyat pel president i la directora de Cimalsa, Enric Ticó i Fina Jarque; i la directora de l'àrea logística de l'Institut Cerdà, Jéssica Civil. Segons Gavín, un dels factors més rellevants per a aquests resultats és l'Estratègia logística per a la internacionalització de l'economia catalana, que, per al secretari de Territori, "reforça la confiança en el sector".

Més informació
La contractació logística es dispara un 189% a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit