• Economia
  • El 7,6% dels ocupats de Catalunya teletreballa habitualment

El 7,6% dels ocupats de Catalunya teletreballa habitualment

Catalunya i la Comunitat de Madrid encapçalen la llista de les autonomies amb més teletreball, seguides d'Astúries

El 7,6% dels ocupats de Catalunya teletreballa habitualment | ACN
El 7,6% dels ocupats de Catalunya teletreballa habitualment | ACN
Redacción VIA Empresa
Barcelona
15 de Setembre de 2022

A Catalunya, 269.000 ocupats teletreballen de manera habitual, és a dir, més de la meitat dels dies que treballen, ho fan des del seu domicili, segons un estudi de Randstad amb dades del procedent de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) des que va esclatar la crisi sanitària. Pel que fa a fa un any, aquest volum s'ha reduït un 28,9%, un descens 4,9 punts percentuals superior a la mitjana nacional (-24%).

 

Actualment, el volum de professionals que treballen en remot a la comunitat suposa 19,1% del total del país, el segon més gran a nivell nacional. Pel que fa a taxa de teletreball, el 7,6% del total d'ocupats de Catalunya treballa habitualment des de casa seva, un percentatge set dècimes superior al conjunt del país, la segona taxa més alta d'Espanya.

Catalunya i Madrid encapçalen la llista

Tot just 6,9% de la població ocupada teletreballa habitualment, segons l'esmentat estudi. Aquest percentatge es tradueix en 1.406.200 treballadors al nostre país. Les dues xifres són les més baixes des que va esclatar la crisi sanitària, i un 24% és inferior al volum de professionals que teletreballen fa un any, prop d'1,85 milions.

 

A nivell autonòmic, Catalunya i la Comunitat de Madrid són les autonomies on més pes tenen aquests treballadors, seguides de recerca d'Astúries. A capital espanyola, el 12,5% dels ocupats treballa des de casa més de la meitat dels dies. Pel que fa a Astúries, teletreballen el 7,3% dels professionals. Totes tres comunitats són les úniques autonomies per sobre de la mitjana nacional (6,9%). A l'altra cara de la moneda hi ha les Balears i Castella-la Manxa (amb el 4,2% totes dues), la Rioja (3,8%) i Navarra (3,2%).

D'altra banda, Extremadura (10,3%) i Cantàbria (4,7%) han estat les úniques regions on ha augmentat el nombre d'ocupats que solen teletreballar respecte de fa un any. Els descensos més importants van tenir lloc a Castella-la Manxa (-25,1%), Catalunya (-28,9%), Comunitat de Madrid (-30,6%), Castella i Lleó (-32,1%), Navarra (-33,3%), La Rioja (-40%) i les Balears (-45,3%).