Catalunya, el tercer territori amb més mobilitat per feina

Gairebé 90.000 persones ocupades han canviat de residència a Catalunya

Treballadores a una oficina d'una agència de viatges | ACN Treballadores a una oficina d'una agència de viatges | ACN

Fins a 89.889 persones han canviat de residència a Catalunya durant el primer trimestre per motius laborals, és a dir, un 2,6% de la població ocupada, que era de 3.457.300 persones, segons l'Estadística de Mobilitat Laboral i Geogràfica de l'INE d'aquest 2022. Es tracta d'un percentatge que mostra una tendència a la baixa durant els últims anys, ja que el 2019 van traslladar-se per motius laborals un 3,9% dels ocupats; i el 2020 i el 2021 el percentatge va ser del 3,5%, respectivament.

Ara bé, Catalunya és un dels territoris de l'Estat amb una major mobilitat geogràfica entre els ocupats, només superada per Madrid  i les Illes Balears. Així mateix, Extremadura és la comunitat amb menys mobilitat laboral. D'altra banda, un 23% dels catalans ocupats no ha canviat de municipi de residència des que va néixer, és a dir, 796.500 persones.

Per tipologia de contracte, entre els temporals el percentatge s'eleva fins al 3,4%, mentre que cau fins al 2,2% entre els indefinits. Entre els aturats, el 4% ha canviat de residència fa menys d'un any.  

Més informació
Barcelona acompanya més de 15.000 joves en la cerca de feina en el darrer any
Deixar la feina per no tornar a l'oficina
Avui et destaquem
El més llegit